História

« Späť

24. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Pondelok: SEDEMBOLESTNEJ PANNY MÁRIE, PATRÓNKY SLOVENSKA. Slávnosť.
Utorok: Sv. Kornélia, pápeža a Cypriána, biskupa, mučeníkov. Spomienka.
Sobota: Sv. Ondreja Kima Taegona, kňaza, a Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, mučeníkov. Spomienka.
Budúca nedeľa: 25. v Cezročnom období.

Oznamy

Jesenné kántrové dni sú na budúci týždeň v stredu, piatok  sobotu. Obsahom je poďakovanie za úrodu.

Prosíme rodičov detí 3. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu v tomto školskom roku, ako aj detí 2. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu o dva roky, aby si prihlášky a slovníčky o účasti na svätých omšiach vyzdvihli po svätých omšiach u dp. farára alebo kaplána vo farskom alebo filiálnom kostole. Termín odovzdania prihlášok je do 5. októbra 2014 na farskom úrade alebo po sv. omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Sväté omše pre deti 2. a 3. ročníka, ktoré sa pripravujú na Prvé sväté prijímanie, spolu s ich rodičmi, budú bývať v stredu vo farskom kostole o 18.00. Zároveň to bude možnosť stretnutia kňaza s rodičmi a dohodnutia sa na ďalšej spolupráci.

Stretnutie s birmovancami 9. ročníka bude v piatok na svätej omši a po nej, kedy sa dohodneme dna ďalšom postupe prípravy. Toho roku nezačína príprava na birmovku so žiakmi 8. triedy. Prípravu s nimi začneme až v 9. ročníku.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Do pozornosti dávam usmernenia arcibiskupského úradu: Žiadny kňaz nesmie pokrstiť vo svojej farnosti dieťa rodičov žijúcich v inej farnosti, ktorí nemajú trvalý pobyt alebo nežijú trvalo na jej území, ak nemá k tomu výslovný súhlas ich vlastného farára (KKP, kán. 857,§2).

Sviatosť birmovania a prvé sväté prijímanie majú kandidáti prijať vo svojej farnosti, aj keď navštevujú katolícku školu alebo chodia do školy v inej obci či meste, aby sa cítili začlenení do miestnej Cirkvi.

Stretnutie s miništrantami bude v piatok po svätej omši.

Odprosujúca pobožnosť za zneuctenie krížovej cesty na Červenej veži bude dnes na sviatok Povýšenia svätého kríža. Sprievod začne o 15.00 od farského kostola.

Dnes je zbierka na Pastoračné centrum a ozvučenie v kostole.

Farská púť do Šaštína sa uskutoční v pondelok 15.9.2014. Odchod autobusu bude o 8.30 od kostola v Banke a 8.35 zo zástavky pri kruhovom objazde (reštaurácia Lemon). Prihlásiť sa môžete u p. Jánošku Dominika (č.t. 0907243517) alebo p. Nedorostovej Jarmily. Cena autobusu 5 €/osoba.

V septembri od 1. do 30. prebieha zbierka "Boj proti hladu". Zbierku môžete podporiť modlitbou, finančne cez účet, poslaním SMS v cene 2,-€ v tvare: DMS VINCENT na číslo 877 alebo kúpou medovníkového srdiečka. Prosíme tých, ktorí sú ochotní pomôcť napečením medovníkových srdiečok a ich predávaním. Medovníkové srdiečka môžete priniesť do sakristie každý deň ráno po sv. omši p. kostolníčke, u ktorej sa môžete nahlásiť aj s ďalšou pomocou. Viac informácii na nástenke alebo plagátoch.

V nedeľu 21. septembra 2014 o 15.30 na Malej scéne Mestského kultúrneho strediska, A. Dubčeka 27 v Piešťanoch sa uskutočnia pn.chvály za účasti O. Chrvalu, tajomníka Rady KBS pre mládež a univerzity.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, pretože je pracovné voľno a naša kaplnka je jej zasvätená, bohoslužobný poriadok bude ako v nedeľu.

Dnes v nedeľu 14. septembra večer je slávnostná koncelebrovaná svätá omša. Hlavným celebrantom bude náš páter provinciál Rudolf Uher SJ. Po nej vás všetkých pozývame  na agapé.

Spoločenstvá pre mladých: Riaditeľ Jezuitského pastoračného centra v Piešťanoch pozýva stredoškolákov do formačného projektu „Discover“, ktorý bude prebiehať v rámci malých spoločenstiev. Prihlásiť sa možno v sakristii jezuitského kostola a zajtra je posledná možnosť. Stretnutia začnú vo štvrtok 18. septembra o 18.00 hod a v piatok 19. septembra o 17.00 hod v JPC a stretnutie s animátormi je pred jezuitským kostolom.

 

Jozef  Gallovič, farár

0
0

Oznamy

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »

4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 5. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 15.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 13.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých,...
Čítaj ďalej o 4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024 »

3. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 4. pôstna nedeľa (Nedeľa Laetare) „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov a detí, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie v tomto týždni nebude. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých, ktorých spovedáme na prvý piatok), ktorí by sa chceli vyspovedať k Veľkonočným sviatkom. Prihlásiť ich môžete v sakristii, telefonicky popr. vo farskej kancelárií...
Čítaj ďalej o 3. pôstna nedeľa "B" 2024 »

2. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 3. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 1.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 28.2.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Slávnosť 1. sv. prijímania bude v našej...
Čítaj ďalej o 2. pôstna nedeľa "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 126