História

« Späť

34. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Ondreja Dung – Laka, kňaza a spoločníkov, mučeníkov. Spomienka
Utorok: Sv. Kataríny Alexandrijskej, panny a mučenice.
Nedeľa: Prvá adventná nedeľa – začína nový cirkevný rok, cyklus B.

Oznamy

Budúcou nedeľou začína adventné obdobie, ktoré je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána. Je časom nábožného a radostného očakávania. V tomto období sa používa organ a iné hudobné nástroje s takou umiernenosťou, aby sa nepredchádzalo plnej radosti Narodenia Pána.
Na budúcu nedeľu požehnáme adventný veniec. Môžete si priniesť aj svoje adventné vence na požehnanie a položiť ich pred oltár.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícku charitu.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie v prítomnosti rodičov bude v stredu o 18.00 vo farskom kostole.
Po svätej omši bude premeranie detí pre ušitie rovnošiat. Prosím rodičov, aby nezabudli prísť spolu s deťmi. 

Stretnutie birmovancov bude v piatok na sv. omši a po nej v skupinkách s animátormi.

Gymnázium sv. Michala Archanjela v Piešťanoch srdečne pozýva žiakov 9. ročníkov ZŠ, ich rodičov a učiteľov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v piatok 28. novembra 2014 od 8.30 hod. - 13.00 hod. v priestoroch gymnázia na ulici Pod Párovcami 127 v Piešťanoch. V čase od 8.30 do 13.00 si záujemcovia môžu pozrieť školu a jej vybavenie. Prehliadka školy je sprevádzaná aktivitami žiakov gymnázia. Na Vašu návštevu sa tešia žiaci a zamestnanci gymnázia.
Podobný oznam má aj Spojená katolícka škola v Nitre - Gymnázium sv. Cyrila a Metóda 1. decembra 2014 o 16.30.

Sociálna akadémia pozýva podnikateľov na konferenciu s kardinálom Petrom Turksonom, ktorá sa uskutoční dňa 1. decembra 2014 v Bratislave v hoteli NH Gate One. Bližšie informácie na plagáte a web stránke www.hodnotyvpodnikani.sk .

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Rok zasväteného života: Svätý Otec vyhlásil budúci cirkevný rok za Rok zasväteného života. Začína prvou adventnou nedeľou – v našej kaplnke sa pomodlíme spoločne Vešpery pred večernou nedeľnou svätou omšou – začiatok vešpier bude o 18.15 hod.

Svätenie adventných vencov: na prvú adventnú nedeľu budeme pri každej svätej omši svätiť adventné vence, ktoré si prinesiete.

Rorátne sväté omše: Od pondelka po prvej adventnej nedeli budeme vo všedné dni sláviť ranné sväté omše o 6.00 hod. pri fakliach a lampášikoch, čím si pripomenieme radostné očakávanie príchodu Božieho Dieťaťa - Svetla na osvietenie pohanov do tmy hriechu, v ktorom je ponorené ľudstvo. Tak ako Mária očakávala príchod svojho Syna, keď ho nosila pod srdcom, aj my budeme prinášať zažaté lampášiky do chrámu, kde ich počas svätej omše položíme pred oltár, ako symbol nášho radostného očakávania. Tí, ktorí budú pravidelne chodievať na túto rannú svätú omšu, môžu si lampášiky vziať domov a prichádzať s nimi – už zažatými z domu do chrámu.

Slepá dôvera: V sobotu 29.11. o 19.30, teda po mládežníckej sv. omši bude premietnutý v našej kaplnke filmový dokument Slepá dôvera (30 min.) a po nej bude beseda s jeho hlavnou postavou – Jurajom Prágerom, ktorý nevidí od 19. rokov života a predsa pochodil končiare Tatier a bol už aj na Mont Blancu.

Akadémia k roku Sedembolestnej z akadémie "V lone Matky je dosť miesta pre každého", máme posledné 2 DVD-čka pre tých, čo sa zapísali v sakristii. Prosíme, aby ste si ich vyzdvihli.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan

0
0

Oznamy

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »

4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 5. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 15.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 13.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých,...
Čítaj ďalej o 4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024 »

3. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 4. pôstna nedeľa (Nedeľa Laetare) „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov a detí, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie v tomto týždni nebude. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých, ktorých spovedáme na prvý piatok), ktorí by sa chceli vyspovedať k Veľkonočným sviatkom. Prihlásiť ich môžete v sakristii, telefonicky popr. vo farskej kancelárií...
Čítaj ďalej o 3. pôstna nedeľa "B" 2024 »

2. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 3. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 1.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 28.2.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Slávnosť 1. sv. prijímania bude v našej...
Čítaj ďalej o 2. pôstna nedeľa "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 126