História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

1. adventná nedeľa 2016

Liturgický kalendár

Streda: Sv. Ondreja, apoštola. Sviatok
Štvrtok: Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania.
Piatok: Prvý piatok v mesiaci.
Nedeľa: Druhá adventná nedeľa.

Oznamy

Dnešnou nedeľou začína adventné obdobie, ktoré je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána. Je časom nábožného a radostného očakávania. V tomto období sa používa organ a iné hudobné nástroje s takou umiernenosťou, aby sa nepredchádzalo plnej radosti Narodenia Pána.
Dnes požehnáme adventný veniec aj vence tých, ktorí si ich priniesli.

Dnes je zbierka na katolícku charitu. Za vaše milodary nech vás Pán hojne požehná.

Prvý piatok v mesiaci: spovedá sa ako obvykle pol hodinu pred rannými svätými omšami a od stredy hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu.

Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania. Po sv. omši vo farskom kostole bude adorácia za kňazské a rehoľné povolania.

Svätá omša pre prípravu prvoprijímajúcich detí 2. a 3. ročníka bude v piatok o 18.00 vo farskom kostole spolu s rodičmi. (Tie deti, ktoré nemôžu prísť v piatok môžu prísť v stredu.)

Birmovanci majú stretnutie v piatok o 18.00 na svätej omši a po nej.

Prosíme ochotných farníkov, ktorí by mohli poskytnúť zo záhrad stromy na vianočnú výzdobu do kostolov, aby sa prihlásili v sakristii. Stále nám ešte chýbajú.

V sobotu 3.12.2015 o 16.00 v kostole pátrov jezuitov sa uskutoční 10. ročník festivalu adventných a vianočných piesní: „Adventné impresie“ za účastí domácich i zahraničných zborov, na ktorý ste srdečne pozvaní v mene domáceho zboru Coro Laudamus.

Tento týždeň od pondelka do piatku po sv. omšiach budeme zapisovať úmysly na sväté omše na mesiac január.

Aj tento rok pozývame deti a mladých k účasti na jasličkovej pobožnosti. Prosím mládežníčky zbor Don Bosca, mladých animátorov, mladých birmovancov, aby sa ujali tejto úlohy. Deti prosím, aby sa nahlásili k účasti po svätých omšiach v stredu a v piatok.

Spovedanie chorých pred Vianocami, ku ktorým nechodíme pravidelne pred prvým piatkom, bude v týždni pred 4. adventnou nedeľou od 13.12. do 16.12. Môžete nám ich nahlasovať v sakristii vo farskom kostole.

Aj tento rok bude v Piešťanoch vo Vianočnom období prebiehať koledovanie Dobrej noviny. Pozývame všetkých, najmä deti a mládež, ktorí by sa chceli podieľať na príprave a koledovaní. Prvé stretnutie sa uskutoční dnes (v nedeľu) o 16.00 hod. v priestoroch 1. stupňa Cirkevnej školy - vchod cez hnedú bránu oproti sakristii farského kostola sv. Štefana (v Starých Piešťanoch).

Počas celého prvopiatkového týždňa prebieha zbierka potravín pre núdznych. Kontakt na Centrum pomoci, A. Hlinku 41 (oproti práčovni). Kontakt tel. 0910 788 031. Email: charita.piestany@charitatt.sk.

S radosťou Vám oznamujeme, že od 1. januára 2017 chceme v našom meste Piešťany otvoriť adoračné centrum *Eucharistický plameň* v Kaplnke Božského Srdca Ježišovho (známa aj ako kúpeľná kaplnka pri Sklenenom moste). Bude to pre naše mesto veľké požehnanie a otvoriť ho príde sám zakladateľ Eucharistického plameňa páter Jozef Vadakkel 1.1.2017.
Na poklonu Najsvätejšej sviatosti oltárnej pozývame všetkých - jednotlivcov i skupiny, zasvätené osoby, modlitbové skupiny a spoločenstvá, celé rodiny, ktorým nie je ľahostajná rodina, naša budúcnosť, budúcnosť našich detí, celé Slovensko a kresťanské hodnoty. Od 1.1.2017 sa na základe toho bude môcť konať každodenná adorácia od 8.00 hod. 16.00 hod.
Prosíme preto dobrovoľníkov, ktorí by boli ochotní vziať si na starosť adorovanie a stráženie Najsvätejšej sviatosti pre jednotlivé hodiny - od 8.00 do 15.00 každý deň (v nedeľu od 10.00 do 17.30), aby sa prihlásili na pravidelnú jednu hodinu - raz za týždeň alebo raz za dva týždne, aby Najsvätejšia sviatosť mohla byť vystavená. Dobrovoľníkov by sme potrebovali niekoľko desiatok (min. 40-80), aby sa vedeli každý týždeň striedať, a aby Pán Ježiš nezostal sám.
Prihlasovať na každodennú adoráciu sa môžete zapísaním svojho mena a kontaktných údajov (telefonne číslo, e-mailová adresa) na príslušnú listinu (vyloženú na stolíku) resp. v sakristii alebo telefonicky na čísle (v čase uverejnenia oznamov neznáme).
Tweet Svätého Otca: „Uprostred tohto skazeného sveta je treba klaňať sa Bohu pred Svätostánkom“.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Od pondelka (28.11.2016) budú o 6.00h. v našej jezuitskej kaplnke rorátne sväté omše – pri svetle lampášikov a fakieľ. Pripomenieme si tým radostné očakávanie príchodu Božieho Syna. Budú pripravené lampášiky, s ktorými môžete prísť ráno do kostola. Potom ich prosíme vrátiť do sakristie.

Zapisovanie úmyslov v našej kaplnke na január 2017 bude 1. decembra 2016 pol hodiny pred každou svätou omšou: od 5.30h. na sv. omšu o 6.00h.; od 7.30h. na sv. omšu o 8.00h. a od 18.00h. na sv. omšu o 18.30h.

Pozývame Vás na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 3. decembra 2016 po rannej svätej omši.

Opäť pozývame na „Kakavkovú párty“ – deti II. stupňa základných škôl, teda od 5. – 9. ročníka. Najbližšie stretnutie bude v sobotu 3. decembra o 16.00h. v Jezuitskom pastoračnom centre. Kakavková párty bude bývať pravidelne každú druhú sobotu o 16.00h.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan