História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

1. nedeľa po narodení Pána 2017, slávnosť Panny Márie Bohorodičky

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Bazila Veľkého a Gregora Naziánského, biskupov a učiteľov Cirkvi. Spomienka.
Piatok: ZJAVENIE PÁNA. SLÁVNOSŤ. Prikázaný sviatok.
Sobota: Sv. Silvestra. Koniec občianskeho roka.
NEDEĽA: KRST KRISTA PÁNA. Sviatok.

Oznamy

Na slávnosť Bohorodičky Panny Márie sväté omše sú ako v nedeľu.
V rámci liturgie sa na úvod požehnáva voda, ktorou sa kropí ľud a veriaci si ju berú do svojich príbytkov. Nezabudnite si priniesť nádoby. Tiež sa slávnostne ohlasuje dátum Veľkej noci a ostatných pohyblivých slávností.

Požehnanie domu môžete nahlásiť v sakristii (meno, adresu a telefónne číslo). Poprípade čas si môžete dohodnúť aj s kňazmi osobne.

Kto sa dnes na slávnosť Bohorodičky Panny Márie zúčastní na speve alebo recitovaní hymnu Veni, Creator Spiritus – Príď, Duchu Svätý tvorivý, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.

Novoročný koncert „Malá vianočná hudba“ sláčikového kvarteta „Ad gloriam Dei“ bude vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda v stredu 4.1.2017 po svätej omši o 18.45.

Na slávnosť Zjavenia Pána po svätej omši o 10.30 bude vianočný koncert kvinteta Bojnencov (20 - 30 minút), ktorí budú účinkovať aj pri svätej omši. Nech nám aj umenie pomáha povznášať svojho ducha k Bohu a oslavovať ho za jeho nesmierne dary lásky k človeku.

Spovedanie v tomto týždni bude ako obvykle pred a po svätých omšiach podľa potreby.

Zapisovanie úmyslov svätých omší na mesiac február bude v nasledujúcom týždni po sv. omšiach ako obvykle.

Vianočná ofera na potreby farnosti činila 1630,- €. Pán nech požehná všetkých darcov.

Od 1. januára 2017 v našom meste Piešťany otvoríme adoračné centrum *Eucharistický plameň* v Kaplnke Božského Srdca Ježišovho. Otvoriť ho príde sám zakladateľ Eucharistického plameňa páter Jozef Vadakkel 1.1.2017 pri svätej omši v KBSJ o 9.00.
Prihlasovať na každodennú adoráciu sa môžete zapísaním svojho mena a kontaktných údajov (telefónne číslo, e-mailová adresa) v sakristii kúpeľnej kaplnky.

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa podieľali na príprave a koledovaní Dobrej noviny, ako aj všetkým darcom. Koledníci vyzbierali 700,- €. Kto by ešte chcel podporiť Dobrú novinu, môže do 6. januára prispieť do pokladničky v kostole sv. Štefana, alebo inými formami. Bližšie informácie sú uvedené na výveske.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Vianočná ofera v našej kaplnke: 1695,08 €. Za milodary ďakujeme všetkým darcom a dobrodincom tohto chrámu.

Dnes, 1. januára 2017, je v našej kaplnke zbierka „Solidarita s Haiti“. Náš páter generál vyzval všetkých jezuitov a dobrodincov Spoločnosti Ježišovej, aby svojím príspevkom pomohli riešiť životné problémy ťažko skúšaného obyvateľstva na Haiti, ktoré prednedávnom postihlo zemetrasenie a hurikán. Peniaze budú použité na výstavbu domov pre ľudí pod záštitou Spoločnosti Ježišovej. Za vaše milodary Vám ďakujeme.

Dňa 3. januára 2017 jezuiti slávia svoj titulárny sviatok Najsvätejšie meno Ježiš.

Na slávnosť Zjavenia Pána (prikázaný sviatok) budú omše ako v nedeľu: 6.30, 8.00, 9.30, 11.00, 18.30h.

Spovedanie cez týždeň: ráno ako obvykle, popoludní: streda – štvrtok od 17.00. V piatok na prikázaný sviatok nespovedáme.

Zapisovanie úmyslov v našej kaplnke na január 2017 bude 1. decembra 2016 pol hodiny pred každou svätou omšou: od 5.30h. na sv. omšu o 6.00h.; od 7.30h. na sv. omšu o 8.00h. a od 18.00h. na sv. omšu o 18.30h.

Pozývame Vás na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 7. januára 2017 po rannej svätej omši.

Pátri jezuiti pozývajú k meditácii v rámci už 7. ročníka projektu Umenie Ducha – do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie. Od 1. januára je tu predstavené dielo Michal Kerna s názvom „Stopy“.

Dňa 8. januára 2017 budú o 15.00h. v našej kaplnke Piešťanské chvály. Hosťom bude vdp. Ján Buc.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan