História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

16. nedeľa v cezročnom období 2015

Liturgický kalendár

Streda: Sv. Márie Magdalény. Spomienka.
Štvrtok: SV. BRIGITY, REHOĽNÍČKY, PATRÓNKY EURÓPY. Sviatok.
Sobota: Sv. JAKUBA, APOŠTOLA. Sviatok.
Nedeľa: SEDEMNÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch vydal dekrét o dare odpustkov počas Roka zasväteného života na území našej arcidiecézy. Je uverejnený na nástenke. Okrem určených dní odpustky je možné získať aj každý prvý štvrtok v mesiaci v kláštorných a dekanátnych kostoloch. Preto každý prvý štvrtok bude vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda adorácia za kňazské a rehoľné povolania.

V nedeľu 20. septembra 2015 sa v Bratislave uskutoční druhý Národný pochod za život. Jeho cieľom je zjednotiť všetkých ľudí dobrej vôle v úsilí, aby bolo v našej krajine zaistené základné právo na život od počatia po prirodzenú smrť. Hlavnou myšlienkou je „Radosť zo života“. Program začína v sobotu 19.9.2015. Miestom stretnutia veriacich z Trnavskej arcidiecézy je farský kostol Povýšenia Svätého kríža na Daliborovom námestí v Bratislave – Petržalke. Farnosti a spoločenstvá sa môžu zaregistrovať na stránke www.pochodzazivot.sk. Prosíme o prihlásenie sa aj osôb, ktoré by sa chceli zapojiť do dobrovoľníckej služby. Finančné dary je možné poukázať na č. účtu: 3512209151/0200.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Duchovná obnova a novéna k sv. Ignácovi začne túto stredu pri večernej sv. omši. Pred každou večernou omšou bude novénová pobožnosť na počesť sv. Ignáca a duchovná obnova bude tou formou, že homílie pri týchto večerných sv. omšiach budú na exercičné témy. Všetkých srdečne pozývame.

Odpustky v Roku zasväteného života možno získať aj každý prvý štvrtok v našej kaplnke Panny Márie Sedembolestnej.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan