História

Ukazujem 1 - 10 z 629 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

17. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Utorok: sv. Marty, spomienka
Streda: ľubovoľná spomienka blahoslavenej Zdenky Schelingovej, panny a mučenice
Štvrtok: sv. Ignáca z Loyoly, kňaza, spomienka
Piatok: sv. Alfonza Márie Ligouri, biskupa a učiteľa Cirkvi, spomienka
Sobota: Panny Márie v sobotu
Nedeľa: 18. nedeľa v období cez rok.

Oznamy

Prvopiatkový týždeň: Spovedá sa pol hodinu pre rannými sv. omšami, hodinu pred večernými sv. omšami a na prvý piatok vo farskom kostole sa spovedá od 15.00 hod. Od 15.00 bude vyložená aj Sviatosť oltárna. Poklona sa zakončí pred sv. omšou s eucharistickým požehnaním.

Chorí sa spovedajú ako obvykle.

Ďakujem vám, že v teplých letných mesiacoch prichádzate do Božieho chrámu v slušnom oblečení. Zároveň vás chcem poprosiť, aby sme pri premenení a modlitbe "Pane, nie som hoden" pred sv. prijímaním kľačali na obidvoch kolenách. "Čupnúť si" nie je úctivý a dôstojný liturgický úkon! Tí, ktorí si nemôžu kľaknúť, môžu urobiť hlboký úklon.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Slávnosť sv. Ignáca

zakladateľa Spoločnosti Ježišovej, na ktorú sa pripravujeme novénou, oslávime spoločnou svätou omšou o 18.30. Slávnostným kazateľom bude dp. dekan Jozef Gallovič. Bohoslužbu skrášli svojím spevom aj zbor Coro Laudamus.

Zapisovanie úmyslov svätých omší

úmysly svätých omší na september budeme zapisovať v piatok, 1. augusta, ako obvykle, pol hodiny pred každou svätou omšou.

Prvý piatok

je prvopiatkový týždeň, preto spovedáme aj pri ranných svätých omšiach o 6.00 hod a od stredy do piatku už od 15.00 hod.

Porciunkula

v sobotu, 2. augusta možno získať úplné odpustky „Porciunkuly“ vo farských, katedrálnych a františkánskych chrámoch za obvyklých podmienok.

 

Jozef  Gallovič, farár