História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

18. nedeľa v cezročnom období 2015

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Jána Márie Vianneya, kňaza. Spomienka.
Štvrtok: Premenenie Pána. Sviatok.
Sobota: Sv. Dominika, kňaza. Spomienka.
Nedeľa: DEVÄTNÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Dnes v nedeľu 2. augusta je možno získať vo farských kostoloch úplné odpustky „Porciunkuly“. Predpísaný skutok je nábožná návšteva kostola spojená s Modlitbou Pána (Otče náš) a vyznaním viery (Verím v Boha). Okrem toho treba splniť ako vždy tri podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie a modlitba na úmysel Svätého otca.

Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania. Po svätej omši vo farskom kostole bude adorácia za kňazské a rehoľné povolania, pri ktorej je možné získať úplné odpustky.

Prvý piatok v mesiaci spovedá sa ako obvykle, od stredy hodinu pred večernými svätými omšami, v piatok od 16.00, kedy bude aj vyložená Sviatosť Oltárna na poklonu.

Zapisovanie úmyslov svätých omší na mesiac september bude v tomto týždni od pondelka do piatku po svätých omšiach.

V tomto týždni sa koná prvopiatková potravinová zbierka. Potraviny alebo aj hygienické potreby a čistiace prostriedky môžete priniesť do nášho kostola.

Farský úrad Trstín pozýva na pravidelnú púť do Hájička, ktorá bude v dňoch 15. a 16. augusta. Viac informácii o programe púte nájdete na plagáte na nástenke.

V rámci šírenia kultúry života sa po celom Slovensku podľa rozpisu diecéz a farností každý deň slúži svätá omša za život. V našej farnosti bude svätá omša za život slúžená vo farskom kostole svätých Cyrila a Metoda v sobotu o 18.00. Uvedomme si, že na Slovensku denne umiera pri umelom potrate 32 detí a ďalšie pri potratoch spôsobených chemickou antikoncepciou i tzv. núdzovou antikoncepciou, či ničením prebytočných embryí pri technológiách umelého oplodňovania. Svätá omša je najdokonalejšou a najmocnejšou modlitbou, ktorá vytvára protiváhu denne konanému zlu zacielenému proti životu a ľudskej dôstojnosti.

V nedeľu 20. septembra 2015 sa v Bratislave uskutoční druhý Národný pochod za život. Miestom stretnutia veriacich z Trnavskej arcidiecézy je farský kostol Povýšenia Svätého kríža na Daliborovom námestí v Bratislave – Petržalke. Viac informácií môžete nájsť na www.pochodzazivot.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Slávnosť v. Ignáca – pokračovanie Slávnostná koncelebrovaná sv. omša o sv. Ignácovi bude aj dnes večer o 18.30. Hlavným celebrantom a kazateľom bude D.p. Ondrejka, farár farnosti Sv. Štefana. Spievať bude CORO LAUDAMUS. Po nej ste všetci pozvaní na pohostenie – agapé na dvore pri kaplnke P.M. Sedembolestnej.

Spovedanie Je prvopiatkový týždeň, spovedáme ako obvykle – teda pri každej sv. omši a od stredy už od 15.00 hod.

Na prvý štvrtok bude, ako obvykle, po večernej svätej omši prosba za povolania pred Sviatosťou oltárnou.

Na prvý piatok bude, ako obvykle, po každej svätej omši odprosujúca pobožnosť pred Sviatosťou oltárnou.

Prvopiatková pomoc núdznym prinesením trvanlivej potraviny alebo hygienických potrieb raz za mesiac pomôžete ľuďom v núdzi, sociálne slabším rodinám, alebo ľuďom bez domova. Môžete ich priniesť do pripravených košov počas prvopiatkového týždňa. Ide o paštéty, al. iné konzervy, strukovinu, zaváraniny, trvanlivé mlieko, olej, cukor, múku, čaj sladkosti a pod.

Odpustky v Roku zasväteného života možno získať aj v tento prvý štvrtok v našej kaplnke Panny Márie Sedembolestnej.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan