História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

2. veľkonočná nedeľa 2017

Liturgický kalendár

Utorok: SV. MARKA. EVANJELISTU. Sviatok.
Sobota: SV. KATARÍNY SIENSKEJ, PANNY A UČITEĽKY CIRKVI, PATRÓNKY EURÓPY. Sviatok.
Nedeľa: TRETIA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA.

Oznamy

Farská veľkonočná ofera činila 1510,-€. Nech darcov požehnáva Pán.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v piatok resp. v stredu. Prosím tretiakov, aby si prevzali otázky z 3. časti.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.

V dnešnú nedeľu Božieho milosrdenstva sa koná Procesia k Božiemu milosrdenstvu. Začne o 14.30 pri Kaplnke Božského Srdca, kde požehnáme obraz Božieho milosrdenstva, ktorý cestou bude umiestnený v nemocnici. Cez pešiu zónu prídeme v procesii do farského kostola sv. Cyrila a Metoda, kde o 15.00 budeme sa modliť Korunku Božieho milosrdenstva, uctíme si relikvie sv. Faustíny s pripraveným duchovným programom slova a a benefičného koncertu zborov a spevákov Piešťan. Na túto výnimočnú slávnosť pozývame všetkých kňazov, veriacich z celých Piešťan a okolia. Prosím aj rodičov s deťmi, aby prišli a vytvorili sprievod okolo obrazu Božieho milosrdenstva. Pri tejto príležitosti je možné získať úplné odpustky za obvyklých podmienok. V rámci benefičného koncertu dobrovoľne môžete podporiť Dom pokoja na Lúke, ktorý slúži tehotným matkám, ktoré sú týrané alebo v bezvýchodiskovej situácii.

Poklona Sv. oltárnej v dnešnú nedeľu v kaplnke Božského Srdca bude len do 14.30.

Zapisovanie úmyslov na mesiac jún bude v nasledujúcom týždni po sv. omšiach. V farskom kostole sa v pondelok a v utorok pri ranných sv. omšiach zapisujú úmysly na ranné sv. omše a pri večerných na večerné.

Na Slovensku od 25. marca do 25. decembra 2017 prebieha projekt s názvom 9 mesiacov za život. Bližšie informácie je možné nájsť na nástenke a na stránke projektu: www.9mesiacovzazivot.sk.

Na nástenke máte plagát púte do Prahy, ktorú organizuje p. Meluš.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Veľkonočná ofera v našej kaplnke – 1810,80 EUR. Za Vaše milodary Vám ďakujeme.

Dnes je nedeľa Božieho milosrdenstva. Je možné získať úplne odpustky. Podmienkou je uctenie si verejne vystaveného obrazu Božieho milosrdenstva. Podmienky: svätá spoveď, sväté prijímanie, modlitba na úmysel sv. Otca, Vyznanie viery a nábožný vzdych vzývajúci Božie milosrdenstvo – napr. Milosrdný Ježišu, dôverujem v teba.

Pátri jezuiti v spolupráci s laickými veriacimi pozývajú snúbenecké a manželské páry do 5 rokov, na 8-týždennú prípravu v rámci projektu „Manželské večery“, zamerané na zlepšenie vzájomnej partnerskej komunikácie. Príprava sa uskutoční v rámci dvoch malých spoločenstiev, s jedným stretnutím týždenne. Jedno spoločenstvo sa bude schádzať každú stredu o 17.00 hod v JPC so začiatkom od 3. mája a druhé každý piatok o 17.00 hod so začiatkom v piatok, od 5. mája. Prihlásiť sa možno najneskôr do 30. apríla u pátra Leopolda Slaninku SJ.

Prosba o 2% z daní pre jezuitské diela na Slovensku. Aj v tomto roku by sme Vám boli nesmierne vďační za Vašu podporu preukázaním svojich 2 % na naše jezuitské apoštolské diela na Slovensku. Formulár s potrebnými údajmi môžete nájsť na stolíkoch.

Pátri jezuiti pozývajú k meditácii v rámci už 7. ročníka projektu Umenie Ducha – návrat súčasného umenia do chrámu, do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie. Od Veľkej noci je tu prezentované dielo slovenského fotografa Matúša Zajaca s názvom: Vatikán.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan