História

Ukazujem 1 - 10 z 633 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

22. nedeľa v cezročnom období 2015

Liturgický kalendár

Štvrtok: Sv. Moniky. Spomienka.
Piatok: Sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi. Spomienka. Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania.
Piatok: Prvý piatok v mesiaci.
Nedeľa: DVADSIATA TRETIA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Veni sancte – vzývanie Ducha Svätého pre žiakov a študentov na začiatku nového školského roku bude vo farskom kostole v piatok pri svätej omši o 18.00, na ktorú všetkých pozývame.

Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania. Po sv. omši vo farskom kostole bude adorácia za kňazské a rehoľné povolania, pri ktorej je možné získať úplné odpustky.

Prvý piatok v mesiaci, spovedá sa ako obvykle, od stredy hodinu pred večernými svätými omšami, v piatok od 16.00, kedy bude aj vyložená Sviatosť Oltárna na poklonu.

Zbierka na nové ozvučenie do kúpeľnej kaplnky činila do minulej nedele aj s darmi 1420,-€. Pán nech požehná všetkých darcov.

Prosím ochotných farníkov, hlavne z rôznych spoločenstiev, keby sa nahlásili do skupiniek pre upratovanie farského kostola a pastoračného centra.

Na nástenke sú informácie o 2. Národnom pochode za život 20. septembra 2015. Viac informácii aj na web stránke www.pochodzazivot.sk. Alebo priamo u diecézneho koordinátora Juraja Schindlera 0915 337 037.
Prosím záujemcov o tento pochod, aby sa nahlásili v sakristii, aby sme v prípade záujmu mohli objednať autobus.

Na nástenkách sú plagáty s výročnou púťou do Marianky a do Topoľčianok.

Farnosť Veľké Kostoľany pozýva na Výročnú púť do Hájička. Program začne v sobotu 5.9.2015 o 17.00 sv. omšou v kaplnke v Hájičku. Pokračuje v nedeľu 6.9.2015 o 8.30 procesiou od Farského kostola vo Veľkých Kostoľanoch do Hájička, o 10.15 mariánskymi litániami a vyvrcholí slávnostnou sv. omšou o 10.30, ktorej hlavným celebrantom bude vsdp. Jozef Gallovič, dekan Piešťanského dekanátu. Všetci ste vítaní!

Ďakujeme tým, ktorí sa zapojili do 6. ročníka Zbierky školských pomôcok.

Počas celého prvopiatkového týždňa prebieha zbierka potravín pre núdznych.
Kontakt na Centrum pomoci, A. Hlinku 41 (oproti práčovni). Kontakt Mgr. Katarína Sarvašová, tel. 0910 788 031, e-mail: charita.piestany@charitatt.sk.

19. septembra 2015 sa uskutoční jesenná burza detského oblečenia v priestoroch bývalej Chirany, Vrbovská c. 17. Viac informácií na plagáte.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Veni Sancte dnes pri každej sv. omši zaspievame pieseň k Duchu Svätému – na začiatku nového školského roka budeme vyprosovať jeho dary pre žiakov a študentov. Zároveň povzbudzujeme ich, aj ich rodičov aby si dobrou sv. spoveďou vyprosili milosti pre začínajúci školský rok.

Deň stvorenstva sa na celom svete slávi 1. septembra. Spojme sa so Sv. Otcom ktorý sa za stvorenstvo bude modliť v chráme sv. Petra o 17.00 hod.

Úmysly sv. omší na október budeme zapisovať v pondelok 31.8.2015 večer a 1.9.2015 pol hodiny pred rannými sv. omšami.

Spovedáme ako každý prvopiatkový týždeň pred a počas každej sv. omše a od stredy už od 15.00.

Na prvý štvrtok v mesiaci budeme prosiť P. Boha o dar nových kňazských a rehoľných povolaní, po večernej sv. omši aj pred Sviatosťou Oltárnou.

Na prvú sobotu budú ranné sv. omše ku cti P. Márie, po sv. omši o 8.00 budeme sa spoločne s kňazom modliť ruženec.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan