História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

23. nedeľa v cezročnom období 2016

Liturgický kalendár

Streda: Sv. Marka Križina, Melichara Grodzieckeho a Štefana Pongrácza kňazov a mučeníkov.
Štvrtok: NARODENIE PANNY MÁRIE. Sviatok.
Sobota: Sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Nedeľa: DVADSIATA ŠTVRTÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Veni Sancte na začiatku školského roka (vzývanie Ducha Svätého s modlitbou za žiakov a študentov) je dnes na začiatku svätých omší.
Zároveň pozývam prvoprijímajúce deti 2. a 3. ročníka a birmovancov na svätú omšu v piatok o 18.00 vo farskom kostole, ktorá bude venovaná modlitbám za nich na začiatku školského roku a pri ktorej si povieme ďalšie informácie s prípravou ku sviatostiam.
Po svätej omši birmovanci budú mať stretnutie v skupinkách s animátormi. Stretnutie miništrantov bude v piatok po svätej omši.

Od piatku do nedele bude v našej farnosti prebiehať Kurz prípravy pre snúbencov do manželstva. Modlime sa za snúbencov, aby sa dobre pripravili a stali sa svedeckými kresťanskými manželmi a rodinami.

Zbor sv. Cecílie z Podebrad bude účinkovať v sobotu na svätej omši v Kúpeľnej kaplnke Božského Srdca Ježišovho a po nej bude koncert sakrálnej hudby.
V nedeľu bude účinkovať vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda pri svätej omši o 10.30.

Výročná púť do Hájička vo Veľkých Kostoľanoch bude v dňoch od 10.9.2016 do 12.9.2016. Slávnostnú svätú omšu v nedeľu 11.9.2016 o 10.30 bude celebrovať trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína bude 15. septembra so slávnostnou sv. omšou o 10.30 hod. Hlavným kazateľom bude košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober. Celý program máte na plagáte na nástenke, alebo na web stránke www.bazilika.sk.

Aj v školskom roku 2016/2017 vychádza katolícky časopis Rebrík pre deti, ktorý vydáva eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Je to jediný katolícky časopis pre mladších žiakov na Slovensku. Časopis poskytuje čitateľom kvalitné a zaujímavé texty, materiály na podporu čítania s porozumením a svojím obsahom pomáha deťom osvojovať si kresťanský životný štýl. Je vhodný aj ako súčasť prípravy detí na prvé sväté prijímanie. Rebrík môžete objednať svojim deťom alebo vnúčatám prostredníctvom internetovej stránky www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 02/20 44 52 53.

Spoločné Veni Sancte s otcom arcibiskupom J. E. Mons. Jánom Oroschom pre všetky školy, žiakov, pedagógov a ostatných bratov a sestry vo viere, na začiatku nového školského roka bude v deň liturgického sviatku Narodenia Panny Márie, 8. septembra 2016 o 17.30 v Katedrále sv. Jána Krstiteľa.

Začala prebiehať európska iniciatíva občanov na ochranu manželstva a rodiny: Mama, otec, deti. Petičné hárky máte vzadu v kostole. Podpísať petíciu môže každý občan SR od 18 rokov. Údaje treba vypísať čitateľne a bez skratiek. Treba uvádzať aj rodné priezvisko a to aj muži, hoci sa opakuje. Štátna príslušnosť sa vypisuje celým: Slovenska republika. Súčasne so zbieraním podpisov prebieha projekt „Urob Vianoce už teraz“, kde by sa ľudia a rodiny vedeli niečím obdarovať. Dobrovoľníci na podporu týchto podujatí sa môžu zaregistrovať na stránke www.otcamamudetom.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Pod názvom Discover – Príď a spoznaj sám seba – pozývame stredoškolákov do dvojročného formačného programu, v rámci malých stretiek. Tie budú prebiehať od 14. septembra, v stredu, štvrtok, alebo v piatok o 18.00 hod. Stredoškoláci sa do nich môžu zapísať buď v sakristii Jezuitského kostola alebo môžu prísť priamo na prvé stretko v týždni od 14. septembra.

Od piatku 9. septembra opäť začína miništrantská sv. omša, ktorá býva každý piatok o 18.30 hod. a sú pozvaní na ňu všetci chlapci od 1. ročníka základnej školy. Pozývame tiež na pravidelné miništrantské stretká, ktoré bývajú každý piatok po sv. omši, teda o 19.15 hod. a sú určené pre chlapcov od 4. do 9. ročníka základnej školy.

Materské centrum Jezuitského pastoračného centra v Piešťanoch po letných prázdninách opäť začína svoju činnosť. Jeho organizátori pozývajú mamičky s malými deťmi na stretnutie, ktoré sa uskutoční v stredu 7. septembra o 10.00 hod. Obsahom stretnutia bude duchovná obnova, ktorú povedie P. Peter Zahoránsky SJ. Pri tejto príležitosti bude možné pristúpiť aj k sviatosti zmierenia.

Na budúcu nedeľu 11. septembra 2016 o 15.00 hod. bude v našej kaplnke stretnutie členov a sympatizantov združenia Faustínum.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan