História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

24. nedeľa v cezročnom období 2016

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Jána Zlatoústeho, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Streda: POVÝŠENIE SVÄTÉHO KRÍŽA. Sviatok.
Štvrtok: SEDEMBOLESTNEJ PANNY MÁRIE, PATRÓNKY SLOVENSKA. Slávnosť. Sväté omše budú ako v nedeľu.
Piatok: Sv. Kornélia, pápeža a Cypriána, biskupa, mučeníkov. Spomienka.
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Nedeľa: DVADSIATA ŠTVRTÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Jesenné kántrové dni sú na budúci týždeň v stredu, piatok sobotu. Obsahom je poďakovanie za úrodu. Môžete doniesť dary z plodov vašich záhrad a polí na požehnanie.

Kňazské rekolekcie kňazov piešťanského dekanátu budú v pondelok so začiatkom svätej omše o 9.30 v jezuitskej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie, na ktorú vás srdečne pozývame s prosbou o modlitby za nás kňazov.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Na základe viacerých žiadostí rodičov bude svätá omša pre prípravu prvoprijímajúcich detí 2. a 3. ročníka v piatok o 18.00 vo farskom kostole. Žiaci 2. ročníka si môžu vyzdvihnúť prihlášku na 1. sväté prijímanie po svätých omšiach v sakristii.
Birmovanci sú pozvaní tiež na svätú omšu v piatok o 18.00. Tí, ktorí majú ísť na birmovku 30.10.2016 majú po svätej omši stretnutie s animátormi.
Nových birmovancov 9. ročníka dôrazne vyzývam, aby si čím prv vyzdvihli prihlášky a vyplnené ich odovzdali do konca septembra.

Prosím rodičov a krstných rodičov, aby dbali na kresťanskú výchovu svojich detí, ku ktorej patrí aj účasť na školskom vyučovaní náboženstva, ktorá je podmienkou k prijatiu k príprave na sviatosť birmovania. Uvedomme si, že sviatosť birmovania je zavŕšením krstu a kresťanského zasvätenia. Je vydaním svedectva viery a posilou Duchom Svätým pre udržanie si viery a lásky k Bohu v dnešnej sekularizovanej, odkresťančovanej a islamizovanej Európe.
Prosím učiteľov náboženstva o stretnutie s nimi v utorok o 15.00.

Stretnutie miništrantov bude v piatok po svätej omši.

Vo štvrtok 15.9.2016 o 14.00 pozývame rodičov a iných dospelých záujemcov do Pastoračného centra sv. Cyrila a Metoda, kde bude prednáška PhDr. Evy Prvej, psychologičky na tému výchovy chlapcov.

Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína bude 15. septembra so slávnostnou sv. omšou o 10.30 hod. Hlavným kazateľom bude košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober. Celý program máte na plagáte na nástenke alebo na web stránke www.bazilika.sk.

Vincentská rodina organizuje 10. ročník zbierky Boj proti hladu. Do zbierky sa môžete zapojiť modlitbou, kúpou medovníkového srdiečka, poslaním SMS správy v tvare: DMS VINCENT na číslo 877 do 28.2.2017.

Aj v školskom roku 2016/2017 vychádza katolícky časopis Rebrík pre deti, ktorý vydáva eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Je to jediný katolícky časopis pre mladších žiakov na Slovensku. Časopis poskytuje čitateľom kvalitné a zaujímavé texty, materiály na podporu čítania s porozumením a svojím obsahom pomáha deťom osvojovať si kresťanský životný štýl. Je vhodný aj ako súčasť prípravy detí na prvé sväté prijímanie. Rebrík môžete objednať svojim deťom alebo vnúčatám prostredníctvom internetovej stránky www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 02/20 445253.

Začala prebiehať európska iniciatíva občanov na ochranu manželstva a rodiny: Mama, otec, deti. Petičné hárky máte vzadu v kostole. Podpísať petíciu môže každý občan SR od 18 rokov. Údaje treba vypísať čitateľne a bez skratiek. Treba uvádzať aj rodné priezvisko a to aj muži, hoci sa opakuje. Štátna príslušnosť sa vypisuje celým: Slovenska republika. Súčasne so zbieraním podpisov prebieha projekt „Urob Vianoce už teraz“, kde by sa ľudia a rodiny vedeli niečím obdarovať. Dobrovoľníci na podporu týchto podujatí sa môžu zaregistrovať na stránke www.otcamamudetom.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

V pondelok 12. septembra 2016 budú v našej kaplnke kňazské rekolekcie piešťanského dekanátu. Pozývame vás na sv. omšu so začiatkom o 9.30 hod.

Vo štvrtok na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie slávime titulárny sviatok našej kaplnky. Sväté omše budú: 6.30; 8.00, 9.30 a 18.30. Pri večernej svätej omši bude spievať v našej kaplnke piešťanský Coro Laudamus. Pozývame vás srdečne na túto svätú omšu.

Pod názvom Discover – Príď a spoznaj sám seba – pozývame stredoškolákov do dvojročného formačného programu, v rámci malých stretiek. Tie budú prebiehať od 14. septembra, v stredu, štvrtok, alebo v piatok o 18.00 hod. Stredoškoláci sa do nich môžu zapísať buď v sakristii Jezuitského kostola alebo môžu prísť priamo na prvé stretko v týždni od 14. septembra.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan