História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

25. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár:

Utorok: spomienka sv. Pia z Pietrelčiny, kňaza
Piatok: sv. Kozmu a Damiána, lekárov, mučeníkov, nezáväzná spomienka
Sobota: sv. Vincenta de Paul, kňaza, - spomienka
Budúca nedeľa: 26. nedeľa v období cez rok.

Oznamy

Prosíme rodičov detí 3. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu v tomto školskom roku, aby si vyzdvihli prihlášky a slovníčky o účasti na svätých omšiach po svätých omšiach u dp. farára alebo kaplána vo farskom alebo filiálnom kostole. Termín odovzdania prihlášok je do 5. októbra 2014.

O to isté prosíme aj rodičov detí 2. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu o dva roky.

Sväté omše v stredu o 18.00 vo farskom kostole sú venované príprave detí na 1. sväté prijímanie v prítomnosti rodičov. Zvlášť sú dôležité pre deti 3. ročníka.
Po svätej omši prosím rodičov detí 3. ročníka o stretnutie.

Stretnutie s birmovancami 9. ročníka bude v piatok na svätej omši, v rámci ktorej prebieha pre nich prípravná katechéza. Prosím, aby vyplnili tlačivo s doplňujúcimi údajmi a vypracovali si prvú úlohu.

Prehľad nahlásených birmovancov a detí na 1. sväté prijímanie je na farskej nástenke.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Zbierka na Pastoračné centrum a ozvučenie v kostole činila spolu so zvončekami 3200,-€. Pán nech odmení všetkých darcov.

V septembri od 1. do 30. prebieha zbierka „Boj proti hladu“. Zbierku môžete podporiť modlitbou, finančne cez účet, poslaním SMS v cene 2,- € v tvare: DMS VINCENT na číslo 877 alebo kúpou medovníkového srdiečka. Prosíme tých, ktorí sú ochotní pomôcť napečením medovníkových srdiečok a ich predávaním. Medovníkové srdiečka môžete priniesť do sakristie každý deň ráno po sv. omši p. kostolníčke, u ktorej sa môžete nahlásiť aj s ďalšou pomocou. Viac informácii na nástenke alebo plagátoch.

V nedeľu 21. septembra 2014 o 15.30 na Malej scéne Mestského kultúrneho strediska, A. Dubčeka 27 v Piešťanoch sa uskutočnia pn.chvály za účasti O. Chrvalu, tajomníka Rady KBS pre mládež a univerzity.

Prosím katechétov o stretnutie v utorok po svätej omši.

Diakonia Broumov v spolupráci s Mestom Piešťany vyhlasuje zbierku: nepotrebné veci núdznym ľuďom. Viac informácii na nástenke.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Ukončenie Jubilejného roku SJ: v sobotu 27. septembra, kedy bola v r. 1540 pápežom Pavlom III. potvrdená Spoločnosť Ježišova na celom svete, sa končí Jubilejný rok Spoločnosti Ježišovej, ktorá si pripomínala 200 výročie svojho obnovenia. Obnovená bola po 40 rokoch od jej zrušenia.
Práve na tento deň pripadá aj 75. výročie príchodu jezuitov do Piešťan.
V tento deň bude preto ďakovná slávnostná sv. omša večer o 18.30.

Akadémia k roku Sedembolestnej

Pozývame  Vás na Slávnostnú akadémiu pod názvom: "V lone Matky je dosť miesta pre každého", z príležitosti roku Sedembolestnej Panny Márie a dňa zavŕšenia 200. výročia obnovenia spoločnosti Ježišovej ktorá sa uskutoční 27.9. v našej  kaplnke o 16.30 hodine. Cez toto hudobno - scénické pásmo a meditácie s aplikáciou na súčasný život, budete môcť hlbšie vstúpiť do tajomstva 7 bolestí vo vlastnom živote.
Účinkovať bude mládež Piešťan, Základná umelecká škola, Spevácky zbor z kostola sv. Cyrila a Metoda. Program pripravili pre vás Školské sestry v spolupráci s komunitou SJ

Spoločenstvá pre mladých: v rámci projektu Discover začali stretnutia - vo štvrtok o 18.00 hod a v piatok o 17.00 hod v JPC.

Vysokoškolské stretká: Od stredy 24.9. pokračuje otvorené stretko pre vysokoškolákov, ktorí študujú v Piešťanoch. Prísť môžu aj Piešťanci, ktorí študujú na Vysokej škole a sú cez týždeň v Piešťanoch. Stretko býva v stredy počas semestrov v Pastoračnom centre otcov jezuitov o 19.10. Viac informácii na emaile vs.stretko.pn@gmail.com.

Jozef Gallovič, farár