História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

25. nedeľa v cezročnom období 2015

Liturgický kalendár

Pondelok: SV. MATÚŠA, APOŠTOLA A EVANJELISTU. Sviatok.
Streda: spomienka sv. Pia z Pietrelčiny, kňaza
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Budúca nedeľa: 26. nedeľa v období cez rok.

Oznamy

Na budúcu nedeľu (27.9.) bude trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda o 10.30 udeľovať sviatosť birmovania mladým z farnosti sv. Štefana.

Sväté omše pre deti 2. a 3. ročníka, ktoré sa pripravujú na Prvé sväté prijímanie, spolu s ich rodičmi, sú v stredu vo farskom kostole o 18.00, ako to bolo minulý rok. Zároveň to bude možnosť stretnutia kňaza s rodičmi po svätej omši a dohodnutia sa na ďalšej spolupráci v príprave na slávnosť Prvého svätého prijímania.

Prosíme rodičov detí 2. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu o dva roky, aby si vyzdvihli prihlášky na sväté prijímanie a slovníčky o účasti na svätých omšiach po svätej omši pre deti v stredu. Vo filiálnych kostoloch aj inokedy.
Termín odovzdania prihlášok je do 4. októbra 2015 na farskom úrade alebo po sv. omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.
Žiaci 3. ročníka si vyzdvihnú už len slovníčky o účasti na svätých omšiach.

Pripomínam usmernenie arcibiskupského úradu, že deti majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu vo svojej farnosti trvalého bydliska, aj keď navštevujú katolícku školu alebo chodia do školy v inej obci či meste, aby sa cítili začlenení do miestnej Cirkvi.

Nedospelí záujemcovia o prijatie sviatosti birmovania (od 9. ročníka ZŠ po 18. rok) si môžu prísť vyzdvihnúť prihlášku na birmovku po svätých omšiach v sákristii. Termín odovzdania prihlášok s úplnými dokladmi bude do 31.12.2015. Príprava bude dvojročná. Prvý rok bude evanjelizačný s ponukou mládežníckych svätých omší a evanjelizačného kurzu. Druhý rok katechetický. To znamená, že deviataci k birmovke pristúpia až v 1. ročníku strednej školy na jar v roku 2017. Prosím, aby ste s tým neotáľali, lebo vybavenie potrebných dokladov vyžaduje dosť času. Po termíne sa už prihlášky nebudú prijímať.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Dňa 24.9.2015 (vo štvrtok) vo farskom kostole sv. CM o 18.00 sa uskutoční stretnutie pre manželov a zaľúbených s názvom Milovať a ctiť. Po sv. omši prednáša Mgr. Richard Vašečka na tému Milovať a ctiť pre manželov, zaľúbených, ale aj pre kohokoľvek, komu záleží na pravej láske a úcte.

Púť na Turzovku pri príležitosti vysvätenia nového kostola bude 4.10.2015. Odchod 5.30 z Krajinskej cesty. Nahlásiť sa môžete u p. Nedorostovej.

Vincentská rodina organizuje 9. ročník zbierky Boj proti hladu v dňoch od od 1. do 30. septembra. Zbierku môžete podporiť modlitbou, kúpou medovníkového srdiečka, finančne cez účet, poslaním SMS v cene 2,- € v tvare: DMS VINCENT na číslo 877. Viac informácii na nástenke.

Septembrové Piešťanské.chvály budú budúcu sobotu 26.9.2015 o 17.30 na dvore kláštora Školských sestier De Notre Dame v parku, Kuzmányho 9. Po chválach bude premietanie nového filmu “Boh miluje Slovensko”. Preto bude dobre sa teplejšie obliecť a zobrať si niečo na sedenie. V prípade zlého počasia sa chvály uskutočnia v jezuitskej kaplnke o 18.30.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Pochod za život Dnes (v nedeľu) nebude rodinná sv. omša o 11.00 hod., lebo sa ho zúčastní aj P. Slaninka.

Spoločenstvá CVX Pripomíname, že otvárame Spoločenstvá kresťanského života (CVX), s trojročným kurzom ignaciánskej spirituality v 2 malých spoločenstvách od 5. októbra 2015. Budú sa stretávať v priestoroch JPC o 19.30 hod. V pondelok s P. Jozefom Šuppom a Ivanom Bunčekom; druhé v stredu s P. Petrom Zahoránskym a Ondrejom Gabrišom. Prihlásiť sa možno v sakristii. Odporúča sa, aby chodili obaja manželia.

Jozef Gallovič, farár