História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

25. nedeľa v cezročnom období 2016

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Ondreja kima Taegona, kňaza, a Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, mučeníkov. Spomienka.
Streda: SV. MATÚŠA, APOŠTOLA A EVANJELISTU. Sviatok.
Piatok: Sv. Pia z Pietrelciny, kňaza. Spomienka.
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Nedeľa: DVADSIATA ŠIESTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Jesenné kántrové dni sú na budúci týždeň v stredu, piatok sobotu. Obsahom je poďakovanie za úrodu. Môžete doniesť dary z plodov vašich záhrad a polí na požehnanie.

20. septembra v utorok t.r. bude Svätý otec František predsedať medzináboženskému stretnutiu, ktoré sa uskutoční v Assisi, a prosí, aby sa pri tejto príležitosti vo všetkých partikulárnych cirkvách tento deň celebroval ako Deň modlitby za pokoj.

Na budúcu nedeľu vás prosíme o zbierku na dokončenie Pastoračného centra. Pán nech odmení všetkých ochotných darcov.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Svätá omša pre prípravu prvoprijímajúcich detí 2. a 3. ročníka bude v tomto týždni aj v stredu aj v piatok o 18.00 vo farskom kostole, komu ako vyhovuje.
Žiaci 2. ročníka si môžu vyzdvihnúť prihlášku na 1. sväté prijímanie po svätých omšiach v sakristii.

Birmovanci starí aj noví majú stretnutie v piatok o 18.00 na svätej omši a po nej s animátormi a kňazmi. Nových birmovancov 9. ročníka dôrazne vyzývam, aby si čím prv vyzdvihli prihlášky a úplne vyplnené ich odovzdali do konca septembra.

Prosím mimoriadnych rozdávateľov svätého prijímania o formačné stretnutie s nimi v utorok po svätej omši o 18.00 v Pastoračnom centre.

Hľadáme ochotnú osobu do Kaplnky Božského Srdca na pomoc a zastupovanie pani kostolníčky Summerovej, ktorá sa potrebuje starať o mamu v pokročilom veku.

Vincentská rodina organizuje 10. ročník zbierky Boj proti hladu. Do zbierky sa môžete zapojiť modlitbou, kúpou medovníkového srdiečka, poslaním SMS správy v tvare: DMS VINCENT na číslo 877 do 28.2.2017.

Spolok svätého Vojtecha pozýva 21. septembra o 19.00 na koncert talianskej skupiny The Sun. Uskutoční sa v Univerzitnom pastoračnom centre v Bratislave. Koncert je spojený s prezentáciou knihy Cesta Slnka, rozprávajúcej príbeh o punkerovi Francescovi Lorenzim, ktorý našiel cestu k Bohu. Vstup je voľný.

Aj v školskom roku 2016/2017 vychádza katolícky časopis Rebrík pre deti, ktorý vydáva eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Je to jediný katolícky časopis pre mladších žiakov na Slovensku. Časopis poskytuje čitateľom kvalitné a zaujímavé texty, materiály na podporu čítania s porozumením a svojím obsahom pomáha deťom osvojovať si kresťanský životný štýl. Je vhodný aj ako súčasť prípravy detí na prvé sväté prijímanie. Rebrík môžete objednať svojim deťom alebo vnúčatám prostredníctvom internetovej stránky www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 02/20 44 52 53.

Začala prebiehať európska iniciatíva občanov na ochranu manželstva a rodiny: Mama, otec, deti. Petičné hárky máte vzadu v kostole. Podpísať petíciu môže každý občan SR od 18 rokov. Údaje treba vypísať čitateľne a bez skratiek. Treba uvádzať aj rodné priezvisko a to aj muži, hoci sa opakuje. Štátna príslušnosť sa vypisuje celým: Slovenska republika. Súčasne so zbieraním podpisov prebieha projekt „Urob Vianoce už teraz“, kde by sa ľudia a rodiny vedeli niečím obdarovať. Dobrovoľníci na podporu týchto podujatí sa môžu zaregistrovať na stránke www.otcamamudetom.sk.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan