História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

26. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár:

Pondelok: SV. MICHALA, GABRIELA A RAFAELA, ARCHANJELOV. Sviatok.
Utorok: spomienka sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi
Streda: spomienka sv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvi
Štvrtok: spomienka Svätých anjelov strážcov
Piatok: Prvý piatok v mesiaci.
Sobota: spomienka sv. Františka Assiského
Budúca nedeľa: 27. nedeľa v období cez rok.

Oznamy

Pápež vyhlásil dnešnú nedeľu 28. septembra Dňom modlitieb za tretie mimoriadne zasadnutie Biskupskej synody, ktorá sa bude konať od 5. do 19. októbra na tému: "Rodina ako pastoračná výzva v kontexte evanjelizácie".

Prvý piatok v mesiaci spovedá sa pol hodinu pred rannými svätými omšami a hodinu pred večernými. Na prvý piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu. Zvlášť povzbudzujem k životu s Ježišom v Eucharistii birmovancov.

V tomto týždni budeme zapisovať úmysly svätých omší na november po svätých omšiach nasledovne: v pondelok v Kaplnke Božského Srdca; v utorok ráno a večer v kostole sv. CM; na Banke v utorok a v Kocuriciach vo štvrtok.

Pripomíname rodičom detí 3. ročníka, že termín odovzdania prihlášok na Prvé sväté prijímanie je do 5. októbra 2014.

O to isté  prosíme aj rodičov detí 2. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu o dva roky.

Sväté omše v stredu o 18.00 vo farskom kostole sú venované príprave detí na 1. sväté prijímanie v prítomnosti rodičov. Zvlášť sú dôležité pre deti 3. ročníka.
Po svätej omši prosím rodičov detí 3. ročníka o stretnutie.

Stretnutie s birmovancami 9. ročníka bude v piatok na svätej omši a po nej, v rámci ktorej prebieha pre nich prípravná katechéza. Prosím, aby vyplnili tlačivo s doplňujúcimi údajmi a vypracovali si prvú úlohu do 5.10.2014.

Prehľad nahlásených birmovancov a detí na 1. sväté prijímanie je na farskej nástenke.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Prosím katechétov o stretnutie v utorok o 15.00.

V sakristii sú podielové knihy a kalendáre pre členov SSV po 5,-€.

Katolícka jednota Slovenska organizuje púť do Turzovky dňa 19.10.2014. Prihlásiť sa môžete u p. Nedorostovej do 15.10. Viac informácii na nástenke.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Zapisovanie úmyslov sv. omší: na mesiac november bude v stredu 1. októbra pol hodiny pred sv. omšami.

Spovedanie v tomto prvopiatkovom týždni bude ako obvykle, teda aj pri ranných sv. omšiach o 6.00 a od stredy aj od 15.00 hod.

Prvý štvrtok mesiaca sa modlíme za duchovné povolania, po večernej sv. omši bude adorácia pred Najsv. Sviatosťou Oltárnou s týmto úmyslom.

Prvý piatok mesiaca, ako obyčajne, bude po večernej sv. omši odprosujúca pobožnosť pred Najsv. Sviatosťou Oltárnou.

Umenie Ducha: Pátri jezuiti pozývajú do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie k meditácii v rámci 38. pokračovania projektu Umenie Ducha – Návrat súčasného umenia do chrámu. Od 27. septembra 2014 tu predstavujeme dielo renomovaného slovenského výtvarníka Ľudovíta Hološku, s názvom Archanjel Michal.

Vysokoškolské stretká: Od stredy 24.9. pokračuje otvorené stretko pre vysokoškolákov. Stretko býva v stredy počas semestrov v Pastoračnom centre otcov Jezuitov o 19.10. Viac informácii na emaile vs.stretko.pn@gmail.com.

 

Jozef  Gallovič, farár