História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

26. nedeľa v cezročnom období 2015

Liturgický kalendár

Utorok: SV. MICHALA, GABRIELA A RAFAELA, ARCHANJELOV. Sviatok.
Streda: Sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Štvrtok: Sv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvi. Spomienka.
Piatok: Svätých anjelov strážcov. Spomienka. Prvý piatok v mesiaci.
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Budúca nedeľa: 27. nedeľa v období cez rok.

Oznamy

V mesiaci októbri, ktorý je zasvätený Ružencovej panne Márii vás povzbudzujeme k modlitbe ruženca v kostole, v rodine alebo nábožnom združení, pri ktorej môžeme získať úplne odpustky za obvyklých podmienok.

Sväté omše pre deti 2. a 3. ročníka, ktoré sa pripravujú na Prvé sväté prijímanie, spolu s ich rodičmi, sú v stredu vo farskom kostole o 18.00, ako to bolo minulý rok. Zároveň to bude možnosť stretnutia kňaza s rodičmi po svätej omši a dohodnutia sa na ďalšej spolupráci v príprave na slávnosť Prvého svätého prijímania.

Prosíme rodičov detí 2. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu o dva roky, aby si vyzdvihli prihlášky na sväté prijímanie a slovníčky o účasti na svätých omšiach po svätej omši pre deti.
Termín odovzdania prihlášok je do 4. októbra 2015 na farskom úrade alebo po sv. omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.
Žiaci 3. ročníka si vyzdvihnú už len slovníčky o účasti na svätých omšiach.

Nedospelí záujemcovia o prijatie sviatosti birmovania (od 9. ročníka ZŠ po 18. rok) si môžu prísť vyzdvihnúť prihlášku na birmovku po svätých omšiach v sakristii. Termín odovzdania prihlášok s úplnými dokladmi bude do 31.12.2015. Prosím, aby ste s tým neotáľali, lebo vybavenie potrebných dokladov vyžaduje dosť času. Po termíne sa už prihlášky nebudú prijímať.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania. Po sv. omši vo farskom kostole bude adorácia za kňazské a rehoľné povolania, pri ktorej je možné získať úplné odpustky.

Prvý piatok v mesiaci, spovedá sa ako obvykle, od stredy hodinu pred večernými svätými omšami, v piatok od 16.00, kedy bude aj vyložená Sviatosť Oltárna na poklonu.

V tomto týždni budeme zapisovať úmysly svätých omší na november po svätých omšiach.

Prosím učiteľov náboženstva o stretnutie v utorok o 15.00.

Púť na Turzovku pri príležitosti vysvätenia nového kostola bude 4.10.2015. Odchod 5.30 z Krajinskej cesty. Nahlásiť sa môžete u p. Nedorostovej.

Vincentská rodina organizuje 9. ročník zbierky Boj proti hladu v dňoch od od 1. do 30. septembra. Zbierku môžete podporiť modlitbou, kúpou medovníkového srdiečka, finančne cez účet, poslaním SMS v cene 2,- € v tvare: DMS VINCENT na číslo 877. Viac informácii na nástenke.

Počas celého prvopiatkového týždňa prebieha zbierka potravín pre núdznych.
Kontakt na Centrum pomoci, A. Hlinku 41 (oproti práčovni). Kontakt Mgr. Katarína Sarvašová, tel. č. 0910 788 031. Email: charita.piestany@charitatt.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Úmysly sv. omší

Rektor kaplnky bude tento týždeň zapisovať úmysly na sväté omše na november v stredu polhodinu pred večernou svätou omšou a vo štvrtok polhodinu pred rannými svätými omšami Príležitosť k spovedi pred prvým piatkom je pred a počas každej svätej omše, v stredu, štvrtok a piatok spovedáme už od 15:00 hodiny.

Modlitba ruženca

Povzbudzujeme vás všetkých, aby ste sa v októbri, mesiaci zasvätenom Ružencovej Panne Márii, pripojili k modlitbe ruženca tu v kostole, alebo spoločne v domácnostiach. S kňazmi sa ho budeme modliť v sobotu a nedeľu 25 min. pred večernou sv. omšou

Prvý štvrtok v mesiaci

po večernej svätej omši je adorácia s prosbou o dar nových kňazských a rehoľných povolaní.

Prvý piatok

po každej svätej omši je sviatostné požehnanie s litániami a odprosujúcou modlitbou k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu.

Spoločenstvá CVX

Otvárame Spoločenstvá kresťanského života (CVX), s trojročným kurzom ignaciánskej spirituality v dvoch malých spoločenstvách od 5. októbra 2015. Prihlásiť sa možno v sakristii do konca týždňa. Odporúča sa, aby chodili obaja manželia.

Jozef Gallovič, farár