História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

3. pôstna nedeľa 2015

Liturgický kalendár:

Nedeľa: ŠTVRTÁ PÔSTNA NEDEĽA. 

Oznamy

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v stredu. Prosím rodičov, ktorí neboli na zameraní rovnošiat pre deti, aby tak urobili čím prv a ohlásili sa u p. Vulganovej do 15.3. Jej mailová adresa: k.vulganova (zavináč) gmail.com. Tiež prosím tých rodičov, ktorí nezaplatili zálohu 10,- € na rovnošaty, aby tak urobili podobne. Prosím rodičov, ktorí ešte nepriniesli krstný list svojho dieťaťa, ak bolo krstené v inej farnosti, aby tak urobili.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi. Birmovancom boli rozdané knižky „Birmovník“. Prosím, aby sa naučili z nej prvých 89 otázok. Prosím 2. skupinu, aby prišla v piatok po sv. omši na preskúšanie.
Tí, ktorí nemôžu prísť na stretnutie a preskúšanie v piatok, majú náhradný termín v sobotu po večernej svätej omši.

Prosím birmovancov, aby priniesli svoje krstné listy, bez ktorých nemôžu prijať sviatosť birmovania.

Sviatosť birmovania bude vysluhovaná 31. mája 2015 vo farskom kostole CM o 10.30.

Pobožnosť Krížovej cesty bude dnes v nedeľu poobede na Červenej veži so začiatkom o 14.30 už pri 1. zastavení. Cez týždeň býva krížová cesta vo farskom kostole po rannej svätej omši a v piatok aj  o 17.15. Prosím rôzne farské skupiny, aby sa zapojili do tejto pobožnosti. V piatok sa budú modliť krížovú cestu spoločenstvo Viera a svetlo.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na dokončenie Pastoračného centra.

Na nástenke je oznam o výberovom konaní na riaditeľa Cirkevnej spojenej školy v Piešťanoch. Záujemcovia sa môžu prihlásiť s požadovanými dokladmi do 20. marca 2015 na adrese Arcibiskupského školského úradu.

V utorok začína Deviatnik ku sv. Jozefovi.

Stretnutie s učiteľmi náboženskej výchovy bude v utorok o 15.00 a stretnutie s členmi farskej ekonomickej rady v utorok po svätej omši o 19.00.

Svätý Otec František v Posolstve na Pôstne obdobie 2015 povzbudil k Iniciatíve 24 hodín pre Pána: „Nepodceňujme silu spoločnej modlitby mnohých! Iniciatíva 24 hodín pre Pána, ktorá, ako dúfam, sa bude konať v dňoch 13. a 14. marca v celej Cirkvi, aj na úrovni diecéz, by mala vyjadrovať túto potrebu modlitby.“ V tomto duchu vo farskom kostole bude vyložená Sviatosť Oltárna v piatok po svätej omši do 24.00. A v sobotu po rannej svätej omši až do večernej. V tom čase bude možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia alebo požiadať o duchovný rozhovor s kňazom. Prosím farníkov, aby sa zapísali na hodiny poklony.

Marcové pn.chvaly “špeciál” budú na budúcu nedeľu 15.3. o 15.30, tentokrát v Dome umenia. Viac info na plagáte. 

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Pôstne obdobie

Od tretej pôstnej nedele pribudla v sanktuáriu k vrecovine a popolu a k fialovej látke, ktorá je liturgickou farbou pokánia, pribudli aj tŕne, ktoré nám pripomínajú ťažkosti spojené s pokáním ako aj to, že naše hriechy zraňujú nielen nás, ale aj druhých a prispievajú k rozmnožovaniu zla vo svete. V podobenstve o rozsievačovi tŕnie udúša Slovo zasievané do nášho srdca...

 

Iniciatíva Svätého Otca 24 hodín pre Pána spočíva v postavení sviatosti zmierenia do centra evanjelizácie Cirkvi a v spoločnej modlitbe. Z tohto dôvodu prosíme, aby ste povzbudili všetkých ktorí dlhodobo váhajú pristúpiť k sviatosti zmierenia. Majú mimoriadnu príležitosť tento piatok od 14.00 a v sobotu do 10.00. Sobotná svätá omša o 8.00 hod bude spojená s kajúcou pobožnosťou na tému Boh bohatý na milosrdenstvo. V čase spovedania budeme mať vystavenú Najsvätejšiu Sviatosť Oltárnu a prosíme, aby ste prijali výzvu Svätého Otca: „nepodceňujte silu spoločnej modlitby“. Prosíme, aby ste sa zapísali na adoračnú službu v piatok aj v sobotu, aby tu vždy niekto zodpovedný bol.

 

Faustínum

Členov a sympatizantov hnutia Faustínum pozývame na stretnutie v Kaplnke Sedembolestnej Panny Márie dnes po pobožnosti Krížovej cesty, ktorá začína o 15.00.

 

Umenie Ducha

Pozývame vás do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie k meditácii v rámci 42. pokračovania projektu Umenie Ducha – Návrat súčasného umenia do chrámu. Od 28. februára 2015 tu predstavujeme dielo renomovanej slovenskej výtvarníčky Evy Tkáčikovej s názvom: Spoveď.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan