História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

30. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár:

Utorok: SV. ŠIMONA A JÚDU, APOŠTOLOV. Sviatok.
Sobota: VŠETKÝCH SVÄTÝCH. Slávnosť.
Nedeľa: SPOMIENKA  NA VŠETKÝCH VERNÝCH ZOSNULÝCH.

Oznamy

Dnes 26.10.2014 sa koná voľba farskej ekonomickej rady (FER). Pri vstupe ste dospelí dostali volebný lístok, na ktorom môžete zakrúžkovať 5 mien kandidátov, ktorí podľa vašej mienky sú schopní pomáhať kňazovi radou a každou inou pomocou v hmotných záležitostiach farnosti. Lístky vhoďte do pripravených krabíc. Voliť možno iba raz v jednom kostole.

V sobotu na slávnosť Všetkých svätých sväté omše sú ako v nedeľu. Aj na Trajane 10.30.

Úplné odpustky v prospech zosnulých:
1.
Veriaci, ktorý v deň Spomienky na všetkých verných zosnulých  navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa Modlitbu Pána a urobí vyznanie viery (Verím v Boha), môže získať úplné odpustky, ktoré možno privlastniť iba dušiam v očistci. Okrem toho sa žiada splniť 3 podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie a modlitba na úmysel Sv. Otca (Otče náš, Zdravas, Sláva). A vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu.
2. Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať uvedené odpustky denne od 1. do 8.novembra.

V tomto týždni sa bude spovedať ako pred Prvým piatkom: pol hodinu pred rannými svätými omšami a hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu. Zvlášť povzbudzujem k životu s Ježišom v Eucharistii birmovancov.

Sväté omše v stredu o 18.00 vo farskom kostole sú venované príprave detí na 1. sväté prijímanie v prítomnosti rodičov. Po svätej omši prosím rodičov o stretnutie.

Stretnutie birmovancov v tomto týždni nebude.

Zbierka na misie činila 1435,-€.

Úmysly svätých omší vo farskom kostole na mesiac december budeme zapisovať v sakristii v tomto týždni od pondelka do piatku po svätých omšiach.

Trnavská arcidiecézna charita pozýva všetkých, aby sa zapojili v rámci dobrovoľnej pomoci do Zbierky potravín, ktorá sa uskutoční v Piešťanoch v dňoch 10.-15.11.2014. Kontaktné údaje sú na nástenke.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Všetkých svätých je prikázaným sviatkom, sväté omše budú ako v nedeľu, okrem sv. omše o 11.00 hod. – tá nebude.

Spovedanie: tento týždeň budeme spovedať ako v prvopiatkovom týždni, teda aj na ranných sv. omšiach o 6.00 a od stredy aj popoludní od 15.00 hod. V sobotu budeme taktiež spovedať pri všetkých svätých omšiach. V nedeľu na sviatok zomrelých nespovedáme.

Akadémia k roku Sedembolestnej

Z akadémie "V lone Matky je dosť miesta pre každého", máme k dispozícii profesionálne video vo forme DVD. Môžete si ho vyzdvihnúť v sakristii. Výrobná cena 10 €. Prosíme neváhajte, máme k dispozícii iba obmedzený počet.

Zapisovanie úmyslov svätých omší: v sobotu budeme zapisovať úmysly svätých omší pol hodiny pred rannými svätými omšami.

Trnavská novéna: pozývame vás na Trnavskú novénu v čase od 13. – 21. novembra. Plagát s programom visí na nástenke.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár - dekan