História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

4. nedeľa v cezročnom období 2017

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Jána Bosca, kňaza. Spomienka.
Štvrtok: OBETOVANIE PÁNA. Sviatok.
Sobota: Sv. Blažeja, biskupa a mučeníka. Prvý piatok v mesiaci.
NEDEĽA: PIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

Dnes je zbierka na Katolícke školstvo Trnavskej arcidiecézy. Všetkých darcov nech odmení Pán.

Na budúci týždeň budeme zapisovať úmysly na mesiac marec ako obvykle.

Na sviatok Obetovania Pána sväté omše začnú obradom požehnania sviec a procesiou. Nezabudnite si priniesť sviece na požehnanie.

V stredu pri spomienke na sv. Blažeja budeme na konci svätej omše udeľovať svätoblažejské požehnanie.

Prvý piatok v mesiaci: spovedá sa ako obvykle pol hodinu pred rannými svätými omšami a od stredy hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu.
Naďalej prebieha prvopiatková zbierka potravín na pomoc ľuďom v núdzi.

Stretnutie prvoprijímajúcich detí a birmovancov bude ako obvykle na svätých omšiach. V stredu alebo v piatok bude opakované preskúšanie prvoprijímajúcich detí 3. ročníka z 1. časti otázok pre tých, ktorí ešte neprišli.

Ďakujem všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa podieľajú na zorganizovaní výdaja „Polievky zo srdca“ v Pastoračnom centre sv. CM pre piešťanských bezdomovcov. Ďakujem aj pracovníkom sociálnych služieb mestského úradu a pracovníkom Katolíckej charity v Piešťanoch za podporu a pomoc. Ďakujem aj všetkým reštauráciám a jedálňam za ochotu zapojiť sa a poskytnúť polievku pre ľudí na ulici. Polievku chceme vydávať aj v tomto týždni v stredu a v sobotu od 13.00 do 15.00 v uvedených priestoroch.

Pozývame všetkých, aby prišli do adoračného centra *Eucharistický plameň* v Kaplnke Božského Srdca Ježišovho, kde je každodenná poklona Ježišovi Kristovi prítomnému v Eucharistii. Poklony sú ráno od 8.00 do svätej omše o 16.15, okrem sobôt. (V sobotu je potrebné kaplnku upratať a poobede sa často vysluhuje sviatosť manželstva). Ďakujem všetkým dobrovoľníkom, ktorí záväzne prichádzajú na hodiny adorácie, a tým udržujú každodennú celodennú poklonu Ježišovi Kristovi prítomnému vo Sviatosti oltárnej.

V nedeľu 12.2.2017 o 17.00 v Jezuitskom pastoračnom centre sa uskutoční stretnutie s názvom Chvíľa pre manželov s témou: Ako sa starať o vlastný vzťah.

Pátri jezuiti pozývajú na veľkopôstnu 9-týždňovú duchovná obnovu v malých spoločenstvách, ako duchovnú prípravu na Veľkú noc, prípadne následne pokračujúcu 3 – ročnú duchovnú formáciu v rámci Spoločenstiev kresťanského života (CVX). Pozvaní sú: mládež i dospelí, slobodní, aj manželia (s podmienkou účasti oboch partnerov), ale aj rozvedení či znovazosobášení (ktorí nemajú možnosť pristupovať k sviatostiam). Prihlásiť sa možno najneskôr do 19. februára 2017 v sakristii Kaplnky po sv. omšiach, alebo u pátra Leopolda Slaninku SJ.

Dňa 5. februára 2017 budú o 15.00h. v jezuitskej kaplnke Piešťanské chvály.

Na nástenke máte informácie o púti zaľúbených v dňoch 17. – 19. februára 2017 v Šaštíne. O manželských rekolekciách dňoch od 31.3. do 2.4.2017 v Melčiciach – Lieskovom v kláštore sestier františkánok. O 12. ročníku projektu Rádia Lumen „Rádio Lumen spája Lumen rodiny“.

Cirkevná spojená škola sv. Márie Goretti a Rada rodičov vás srdečne pozýva na 10. ročník plesu CSŠ, ktorý sa bude konať dňa 10.2.2017 o 19.00 v reštaurácii Semafor. Vstupné je 30€ na osobu. Lístky budú v predaji od 10.1. do 31.1.2017 u pani Klapicovej, na 1. stupni CSŠ u p. učiteľky Kiššovej a na 2. stupni u p. učiteľa Mencla.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes je v našej diecéze zbierka na katolícke školstvo trnavskej arcidiecézy. Za vaše milodary ďakujeme.

Zapisovanie sv. omší bude v utorok 31. 1. 2017 vždy 30. minút pred svätými omšami na mesiac marec.

Na sviatok Obetovania Pána budeme pri každej svätej omši požehnávať hromničné sviece. Každý si prinesie svoje. Na spomienku sv. Blažeja udelíme svätoblažejské požehnanie po každej svätej omši. Prvý štvrtok v mesiaci obetujme svoje modlitby za nové kňazské a rehoľné povolania.

Pozývame Vás na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 4. februára 2017 po rannej svätej omši.

Materské Centrum. V stredu o 9.30h. pozývame ako zvyčajne mamičky s malými deťmi do nášho jezuitského pastoračného centra. Možnosť stretnúť sa s kňazom a príležitosť pristúpiť k svätej spovedi.

Opäť pozývame na „Kakavkovú párty“ deti II. stupňa základných škôl, teda od 5. – 9. ročníka. Najbližšie stretnutie bude v sobotu, 4. februára o 16.00 hod v Jezuitskom pastoračnom centre. Kakavková párty býva pravidelne každú druhú sobotu o 16.00 hod.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan