História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

4. pôstna nedeľa 2015

Liturgický kalendár

Štvrtok: SV. JOZEFA, ŽENÍCHA PANNY MÁRIE. Slávnosť.
Nedeľa: PIATA PÔSTNA NEDEĽA.

Oznamy

Na budúcu nedeľu, pokiaľ je to možné, sa zahaľujú kríže v kostole, ktoré takto ostávajú až do konca slávenia Utrpenia a smrti Pána na Veľký piatok.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v stredu. Prosím rodičov, ktorí neboli na zameraní rovnošiat pre deti alebo nezaplatili zálohu 10,- €, aby tak urobili čím prv.
Tiež ich prosím, aby priniesli krstný list svojho dieťaťa, ak bolo krstené v inej farnosti, aby tak urobili.
Ak dieťa, hoci chodí do školy v Piešťanoch, je z inej okolitej farnosti, prosím rodičov, aby prišli za mnou na konzultáciu v stredu po svätej omši, lebo dieťa má pristupovať ku sviatostiam vo vlastnej farnosti.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi. Birmovancom boli rozdané knižky „Birmovník“. Prosím, aby sa naučili 98 otázok. Prosím 3. a 4. skupinu, aby prišla v piatok po sv. omši na preskúšanie a ďalší uvedení.
Tí, ktorí nemôžu prísť na stretnutie a preskúšanie v piatok, majú náhradný termín v sobotu po večernej svätej omši.

Prosím birmovancov, aby priniesli svoje krstné listy, bez ktorých nemôžu prijať sviatosť birmovania.

Sviatosť birmovania bude vysluhovaná 31. mája 2015 vo farskom kostole Cyrila a Metoda o 10.30.

Pobožnosť Krížovej cesty bude dnes v nedeľu poobede na Červenej veži so začiatkom o 14.30 už pri 1. zastavení. Cez týždeň býva krížová cesta vo farskom kostole po rannej svätej omši a v piatok aj o 17.15. Prosím rôzne farské skupiny, aby sa zapojili do tejto pobožnosti. V piatok sa budú modliť krížovú cestu zástupcovia rôznych spoločenstiev (Tešiteľky B.S.J., neokatechumenát, Obnova v D. Svätom).

Dnes je zbierka na dokončenie Pastoračného centra.

Na budúcu nedeľu o 15.00 v rámci Popoludnia pre rodinu pozývame manželov aj slobodných smerujúcich do manželstva na ďalšie stretnutie do farského pastoračného centra s témou: Prirodzený cieľ manželstva – odovzdávanie života v súlade s Bohom stvoriteľom. Stretnutia sa zúčastní aj lekár a farmaceut. Pre deti bude pripravený program, v čom prosím o pomoc rehoľné sestry a mladých ľudí. Po stretnutí bude malé pohostenie – agapé, prosím, keby rodiny priniesli niečo so sebou alebo aj iných darcov. Nápoje budú zabezpečené.

Marcové pn.chvály sú dnes 15.3. o 15.30, tentokrát v Dome umenia. Viac info na plagáte.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Pobožnosti Krížovej cesty

  • v pondelok až sobotu po svätej omši o 6.00 hod; modlia sa členky združenia Tešiteliek Božského Srdca
  • každý piatok s kňazom o 17.45 hod. Prosíme, aby sa prihlásili spoločenstvá, ktoré sú ochotné ich viesť.
  • každú nedeľu s kňazom o 15.00 hod.

V pôstnom období účasťou na pobožnosti Krížovej cesty možno získať úplné odpustky za obvyklých podmienok.

Pôstne obdobie

Štvrtá pôstna nedeľa sa na znak radosti slávi v ružovom rúchu. Ružová stuha pribudla v sanktuáriu k vrecovine, popolu, fialovej látke, a tŕňom, aby nám pripomenula cieľ pokánia: čo najužšie spojenie s Kristom a radosť z Božej iniciatívy, ktorou nás oslobodzuje od večnej smrti a zármutku hriechu.

Svätý rok milosrdenstva

Svätý Otec František vyhlásil Svätý rok milosrdenstva, ktorý chceme ho prežívať vo svetle Pánových slov: "Buďte milosrdní, ako je milosrdný váš Otec" (Lk 6,36). Tento Svätý rok sa začne na nastávajúcu slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie, a zavŕši sa 20. novembra 2016, v nedeľu Nášho Pána Ježiša Krista, Kráľa vesmíru a živej tváre Otcovho milosrdenstva.

Mgr. Jozef Gallovič
farár 
 dekan