História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

4. veľkonočná nedeľa 2015

Liturgický kalendár

Streda: SV. KATARÍNY SIENSKEJ, PANNY A UČITEĽKY CIRKVI, PATRÓNKY EURÓPY. Sviatok.
Piatok: Sv. Jozefa, robotníka. Spomienka. Prvý piatok v mesiaci.
Sobota: Sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Nedeľa: PIATA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA.

Oznamy

Dnes je nedeľa Dobrého Pastiera. Modlime sa s celou Cirkvou za dar nových kňazských a rehoľných povolaní. Pri tejto príležitosti je zbierka na kňazský a rehoľný seminár. Všetkým darcom vopred Pán Boh zaplať.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v stredu.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.

Prosím birmovancov, aby priniesli svoje krstné listy, v ktorých majú mať údaj o svojom 1. svätom prijímaní A SPLNILI VŠETKY CHÝBAJÚCE ÚLOHY.

Prvý piatok v mesiaci: spovedá sa pol hodinu pred rannými svätými omšami a hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu. Zvlášť povzbudzujem k životu s Ježišom v Eucharistii birmovancov.

MinFa letný tábor pre miništrantov organizovaný bohoslovcami bude v čase od 7. do 13. a od 14. do 20. júla 2015. Viac informácii na nástenke.

Zapisovanie úmyslov na sväté omše na mesiac jún bude na budúci týždeň po sv. omšiach.

Púť do Čenstochovej a Krakova sa pre nízky počet záujemcov (16) ruší. Peniaze si prihlásení môžu vyzdvihnúť v sakristii CM.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Príležitosť k sviatosti zmierenia pred prvým piatkom

je ako zvyčajne, to znamená počas každej svätej omše a v stredu štvrtok, piatok  aj popoludní od 15.00 hod. Na prvý piatok po svätej omši je odprosujúca pobožnosť pred Sviatosťou oltárnou.

Zapisovanie úmyslov svätých omší na mesiac jún bude v stredu 30. apríla pol hodinu pred večernou svätou omšou a vo štvrtok 1. mája pred rannými sv. omšami.

Materské centrum

Mamičky s malými deťmi pozývame do Jezuitského pastoračného centra na stretnutie v stredu o 10.00 hod., kde bude prednáška a možnosť prijať sviatosť zmierenia.

Májová pobožnosť od 1. mája bude v našej kaplnke večer o 18.15 hod.

Spomienka na P. Jozefa Porubčana

V tomto roku by sa Páter Jozef Porubčan, ktorý dlhé roky pôsobil v Piešťanoch, dožil 90 rokov života. Spomienka v jeho rodnej obci Šípkov bude v sobotu 2. mája. Začne stretnutím pri hrobe o 9.30 hod.; potom svätá omša o 10.00 hod. v kostole.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan