História

Ukazujem 1 - 10 z 633 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

5. nedeľa v cezročnom období 2016

Liturgický kalendár

Streda: POPOLCOVÁ STREDA. Deň pokánia v celej Cirkvi. Prísny pôst.
Štvrtok: Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej. Spomienka. 24. Svetový deň chorých.
Nedeľa: PRVÁ PÔSTNA NEDEĽA.

Oznamy

Popolcovou stredou začína 40 dňové pôstne obdobie (bez nedieľ), ktoré je zamerané na Veľkú noc. Je preniknuté slovami Pána Ježiša: "Kajajte sa verte evanjeliu". Pôst znamená nielen striedmosť v jedle, ale aj zbavovanie sa nerestí.

Na Popolcovú stredu je prísny pôst: zdržiavame sa mäsitých pokrmov (zaväzuje od 14. roku do konca života s výnimkou chorých) a môžeme sa iba raz dosýta najesť (zaväzuje od 18. roku do 60. roku života). Pobožnosť Krížovej cesty bude každý deň po rannej sv. omši, v piatok vo farskom kostole o 17.15. Prosím rôzne farské skupiny, aby sa zapojili do tejto pobožnosti (kňazi, rodiny, deti, Svetlo a život, Neokatechumenát, Matky a Obnova v Duchu Svätom, birmovanci a mládež). V nedeľu bude poobede na Červenej veži so začiatkom o 14.30 už pri 1. zastavení.

Vo štvrtok v Deň chorých budeme pri svätých omšiach udeľovať sviatosť pomazania chorých pre tých, ktorí pre chorobu alebo starobu začínajú byť v nebezpečenstve smrti. Podmienkou je aj stav milosti (prvopiatková sv. spoveď stačí). Môže sa prijať iba raz za deň.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícku charitu.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v stredu o 18.00 vo farskom kostole.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 venovanej mládeži a po nej s animátormi.

V pondelok a vo štvrtok po večernej sv. omši vo farskom kostole prebiehajú v našej farnosti katechézy Neokatechumenátnej cesty pre dospelých a mládež.

Zbierka na katolícke školstvo Trnavskej arcidiecézy činila 950,-€. Pán nech odmení všetkých darcov.

Katolícka jednota Slovenska o.z. pobočka Piešťany s veľkou radosťou a vďakou oznamuje všetkým, hlavne dobrodincom, a všetkým, ktorí nás podporovali v modlitbách, že dňa 12.2.2016 o 11.00 hod. v kostole Sedembolestnej Panny Márie v Lúke, budeme ďakovnou sv. omšou otvárať Dom pokoja, teda náruč matkám, ktoré chcú na svet priviesť svoje dieťatko, no sú týrané alebo inak ohrozované. Sv. omšu bude celebrovať otec arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Februárové pn.chvály budú budúcu nedeľu 14.2.2016 o 16.00 v kostole Sv. Štefana v Piešťanoch.

Arcibiskupské Gymnázium a a Pedagogická a sociálna akadémia organizujú dňa 9.2.2016 (utorok) od 8.00 do 14.00 Deň otvorených dverí na Kalinčiakovej 24 v Trnave.

Prebieha registrácia na Svetové dni mládeže do Krakova. Viac na nástenke.
Tiež 10. ročník podujatia Katolíckeho hnutia žien Podeľme sa v pôstnom období, ktoré obsahuje konkrétny pôst za núdznych a zbierku pre nich z ušetrených peňazí. Podrobnosti na nástenke.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Krížová cesta od Popolcovej stredy sa po ranných v. omšiach o 6.00 budeme modlievať Krížovú cestu. Spoločne konaná Krížová cesta umožňuje veriacim získať úplné odpustky. (Iba túto sobotu KC nebude vzhľadom k úvodu do Duchovnej obnovy.)
Každú pôstnu nedeľu bude Krížová cesta o 15.00 hod.

Internetové DC: V čase pôstu ponúkame štvortýždňové internetové duchovné cvičenia pre všetkých, ktorí majú záujem a disponujú internetovým pripojením. Emailový kontakt na tieto DC je:duchovnecvicenia2016@gmail.com. Heslo: dcvicenia

Pomazanie chorých: Vo štvrtok 11.2. na spomienku Panny Márie Lurdskej sa slávi Svetový deň chorých. Už tradične v tento deň pri všetkých sv. omšiach udeľujeme Sviatosť pomazania chorých všetkým starým, chorým a na živote ohrozeným veriacim.

Večerné chvály s arcibiskupom: Na podnet Svätého Otca Františka prežívať intenzívnejšie Pôstne obdobie v mimoriadnom Svätom roku milosrdenstva Vás pozývame na modlitbu Večerných chvál - vešpier, za účasti otca arcibiskupa, každý štvrtok (11.2., 18.2., 25.2., 3.3., 10.3.) Pôstneho obdobia, o 17.00 hod v Katedrále sv. Jána Krstiteľa.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan