História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

5. pôstna nedeľa 2014

Liturgický kalendár

Budúca nedeľa: Kvetná nedeľa, čiže nedeľa Utrpenia Pána                                                

Oznamy

Na piatu pôstnu nedeľu sa zahaľujú kríže. Má nám to pripomínať že tajomstvo kríža máme nosiť predovšetkým v srdciach a rozjímať o ňom. A najmä to, že kríž nie je pre nás pohoršením, ale tajomstvom najväčšej lásky.

Na Kvetnú nedeľu posvätíme ratolesti a procesiou cez kostol si pripomenieme slávnostný vstup Pána Ježiša do Jeruzalema. Prosíme, prineste si ratolesti na posvätenie.

Veľkonočná sv. spoveď v našej farnosti bude na budúcu sobotu a nedeľu 12. a 13. apríla popoludní od 14.30 hod. do večernej sv. omše. Na Trajane budeme spovedať v nedeľu od 14.30 do 15.30 hod. Na Banke v sobotu od 9.00 do 10.00 hod., v Kocuriciach vo štvrtok od 17.00 hod.

Chorých a starých ľudí po domoch budeme spovedať v priebehu budúceho týždňa: v Piešťanoch po dohode, na Banke v piatok od 9.00 hod., v Kocuriciach vo štvrtok od 9.00 hod. Nahláste meno, adresu a telefonický kontakt v sakristii. Rozpis celého spovedania v Piešťanoch nájdete na nástenke a na internetovej stránke farnosti.

Aj dnes (v nedeľu) vás pozývame na Krížovú cestu na Červenej veži o 15.00 hod.

Fórum života srdečne pozýva všetkých, ktorým záleží na ochrane rodiny a života na verejné zhromaždenie "Trnava za život" v nedeľu 6. apríla o 15.00 hodine na Trojičnom námestí v Trnave. Podrobnejšie informácie sú na nástenke a na internetovej stránke farnosti.

Rozlúčka so zosnulým Branislavom Bukovským, kňazom Bratislavskej arcidiecézy, bude v utorok 8. apríla 2014 o 13.00 hodine v Bazilike sv. Mikuláša v Trnave. Pohreb bude v utorok 8. apríla 2014 o 15.00 hodine na cintoríne Terézie Vansovej v Trnave.

Pozývame vás na premietanie dokumentárneho filmu "Zdenka" o blahoslavenej sestre Zdenke Schelingovej z kongregácie sestier svätého Kríža v kine Hviezda v Trnave v stredu 9. apríla 2014  o 17.00 hod. Vstup je voľný.

Pozývame vás na rozhlasovú púť Rádia Lumen do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove. Uskutoční sa v sobotu 10. mája. Podrobnosti na internetovej stránke rádia Lumen.

Na budúcu nedeľu bude aprílová zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom vopred Pán Boh zaplať.

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Pôstne obdobie

Na piatu pôstnu nedeľu sa zahaľujú kríže, aj náš v sanktuáriu. Má nám to pripomínať že tajomstvo kríža máme nosiť predovšetkým v srdciach a rozjímať o ňom. A najmä to, že kríž nie je pre nás pohoršením, ale tajomstvom najväčšej lásky.

Pobožnosti Krížovej cesty

Dnes bude pobožnosť Krížovej cesty v obvyklom čase, o 15.00 hod, ale na budúcu nedeľu sa presúva kvôli spovedaniu na 14.00 hod. V piatok ostáva čas nezmenený – o 17.30.

Spovedanie

Tento týždeň spovedáme už pri každej svätej omši. Prosíme, aby ste si sviatosť zmierenia nenechávali na posledné dni. Spoločná svätá spoveď v našej Kaplnke Sedembolestnej bude na budúcu – Kvetnú nedeľu od 15.00 – 17.15 hod.

Peter Sabol, farár