História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

5. pôstna nedeľa 2015

Liturgický kalendár

Streda: ZVESTOVANIE PÁNA. Slávnosť.
Nedeľa: PIATA PÔSTNA NEDEĽA.

Oznamy

Na slávnosť Zvestovania Pána pri slovách „a mocou Ducha Svätého vzal si telo z Márie Panny a stal sa človekom“ sa pokľakne na dve kolená, keď sa Krédo spieva.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v stredu. Prosím ich, aby priniesli krstný list svojho dieťaťa, ak bolo krstené v inej farnosti, aby tak urobili.
Ak dieťa, hoci chodí do školy v Piešťanoch, je z inej okolitej farnosti, prosím rodičov, aby prišli za mnou na konzultáciu v stredu po svätej omši, lebo dieťa má pristupovať ku sviatostiam vo vlastnej farnosti.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi. Birmovancom boli rozdané knižky „Birmovník“. Prosím, aby sa naučili 119 otázok. Prosím 5. skupinu, aby prišla v piatok po sv. omši na preskúšanie a ďalší uvedení.
Prosím birmovancov, aby priniesli svoje krstné listy. Krstné listy, ktoré priniesli v minulosti na 1. sväté prijímanie sa vo farnosti nearchivujú.
Tiež prosím rodičov birmovancov, aby na budúci piatok prišli na svätú omšu kvôli stretnutiu pre prípravu organizácie slávnosti.

Pobožnosť Krížovej cesty bude dnes v nedeľu poobede na Červenej veži so začiatkom o 14.30 už pri 1. zastavení. Cez týždeň býva krížová cesta vo farskom kostole po rannej svätej omši a v piatok aj o 17.15. V piatok sa budú modliť krížovú cestu birmovanci. Prosím, aby došli už o 17.10.

Zbierka na dokončenie Pastoračného centra činila 1850,-€. Pán nech odmení všetkých darcov.

Dnes o 15.00 v rámci Popoludnia pre rodinu pozývame manželov aj slobodných smerujúcich do manželstva na ďalšie stretnutie do farského pastoračného centra s témou: Prirodzený cieľ manželstva – odovzdávanie života v súlade s Bohom stvoriteľom. Stretnutia sa zúčastní aj lekár a farmaceut. Pre deti bude pripravený program, v čom prosím o pomoc mladých ľudí. Po stretnutí bude malé pohostenie – agapé, prosím, keby rodiny priniesli niečo so sebou alebo aj iných darcov. Nápoje budú zabezpečené.

Pápežské misijné diela vyhlásili utorok 24. marca za Deň modlitieb a pôstu za mučeníkov misií.

Konferencia biskupov Slovenska na Kvetnú nedeľu 29.3. vyhlásila celoslovenskú zbierku na pomoc pre prenasledovaných kresťanov.

Katolícka jednota 25. marca v deň slávnosti Zvestovania Pána organizuje Deň počatého života. V čase od 14.00 do 18.00 pred farským kostolom sv. CM sa budú rozdávať stužky a letáky s úctou k počatému životu. Budete si môcť zakúpiť aj výrobky, kúpou ktorých podporíte dostavbu Domu pokoja na Lúke, ktorý má slúžiť záchrane počatého života ako pomoc a podpora pre tehotné matky v núdzi.

Na Kvetnú nedeľu liturgia začína procesiou s požehnanými ratolesťami, preto si ich nezabudnite doniesť na požehnanie.

Veľkonočná svätá spoveď bude vo farskom kostole v sobotu od 14.30 do 18.00, na Banke od 9.00 do 10.00. V nedeľu vo farskom kostole od 14.30 do 18.00, na Trajane od 14.30 do 15.30. V Kocuriciach v stredu od 15.00 do 17.00.

Chorých budeme spovedať v tomto týždni od pondelka do piatku. V Kocuriciach vo štvrtok doobedu a na Banke v sobotu doobedu. Môžete ich stále nahlásiť.

Na budúci týždeň v noci z 28. na 29. marca mení sa čas na letný. Hodiny sa posúvajú o hodinu dopredu.

Oznamy pátrov jezuitov

 

Pobožnosti Krížovej cesty bude dnes o 15.00 hod. Na budúcu nedeľu kvôli spovedaniu začne už o 14.00 hod. V piatok ostáva čas nezmenený – o 17.45.

Spovedanie

Tento týždeň spovedáme už pri každej svätej omši, večer aj od 18.00 hod. Prosíme, aby ste si sviatosť zmierenia nenechávali na posledné dni. Spoločná svätá spoveď v našej Kaplnke bude na budúcu – Kvetnú nedeľu od 15.00 – 18.15 hod.

Duchovná obnova

Program pôstnej duchovnej obnovy pokračuje každý pondelok a utorok pri večerných sv. omšiach, a bude trvať až do Veľkonočného utorka. Piatkové stretnutie so Sedembolestnou bude aj tento týždeň. (Na Veľký piatok bude namiesto neho Krížová cesta o 8.00 hod.)

V rámci duchovnej prípravy na Veľkú noc bude v sobotu 28.3. po svätej omši o 8.00 hod., pre všetkých, najmä pre starších prednáška „Ako komunikovať s ľuďmi?“

Kostolná brigáda

V pondelok po Kvetnej nedeli prosíme dobrovoľníkov, aby nám pomohli s upratovaním kostola, sakristie a priľahlých priestorov, ako aj pred kostolom. Brigáda začne o 10.00 hod.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan