História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

6. veľkonočná nedeľa 2016

Liturgický kalendár:

Pondelok: Sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Utorok: SV. FILIPA A JAKUBA, APOŠTOLOV. Sviatok.
Štvrtok: NANEBOVSTÚPENIE PÁNA. Slávnosť. Prikázaný sviatok.
Piatok: Prvý piatok v mesiaci.
Nedeľa: SIEDMA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA. 50. svetový deň spoločenských komunikačných prostriedkov.

Oznamy

V pondelok, utorok a v stredu sú PROSEBNÉ DNI. Ich obsahom sú prosby za úrodu, ktoré vložíme do prosieb veriacich. Po dňoch nečakaného mrazu, ktorý zničil časť kvetov, sú veľmi potrebné.

V mesiaci máj si pripomíname Kristovu Matku Pannu Máriu, preniknutú radosťou zo Synovho zmŕtvychvstania a v očakávaní Ducha Svätého. Odporúča sa modlitba rozličných mariánskych pobožností, hlavne mariánske litánie a modlitba sv. ruženca.

Na slávnosť Nanebovstúpenia Pána vo štvrtok sv. omše budú ako cez týždeň.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v stredu. Nácvik detí pred sv. omšou nebude, ale prosím rodičov, aby po sv. omši ostali s deťmi na stretnutí ohľadom organizácie 1. svätého prijímania. Tiež prosím ich učiteľov náboženstva, aby prišli na toto stretnutie.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi. Vysluhovanie sviatosti pre tých, ktorí budú pripravení, je naplánované na jeseň v tomto roku.

Oznamujem žiakom 8. ročníka a starším, že sa môžu nahlásiť na prípravu k sviatosti birmovania, ktorá bude na budúci rok 2017.

Prvý piatok v mesiaci: spovedá sa ako obvykle pol hodinu pred rannými svätými omšami a od stredy hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu.

Zbierka pre potreby Ukrajiny, ktorú vyhlásil Svätý Otec František, činila 1160,-€. Pán nech odmení všetkých darcov.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícke masmédiá.

Púť veriacich piešťanského dekanátu v Roku milosrdenstva k Svätej bráne v Katedrále sv. Jána Krstiteľa sa uskutoční na prvú májovú sobotu 7.5.2016. Program začína svätou omšou o 10.00 v bazilike sv. Mikuláša za účasti diecézneho biskupa Mons. Jána Oroscha. Prosíme, aby ste sa nahlásili v sákristii alebo u pani Nedorostovej. Odchod autobusov bude o 8.00 od kostola sv. CM, Krajinská cesta.

V dňoch od 5. do 8. mája 2016 sa vo farnosti Borovce bude konať obnova ľudových misií, ktorú budú viesť pátri z Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul. Viac na plagáte.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Vo štvrtok budeme sláviť prikázaný sviatok Nanebovstúpenia Pána, sv. omše v našej kaplnke budú o 6.00 hod., o 8.00 hod., o 17.00 hod. a o 18.30 hod.

V tomto týždni je prvý piatok v mesiaci, spovedáme ako obvykle. O 15. hod. bude pred vyloženou Sviatosťou Oltárnou pobožnosť „Hodina Božieho milosrdenstva“. Po sv. omšiach budú odprosujúce modlitby a litánie k Božskému Srdcu.

V pondelok, utorok a streda sú prosebné dni. Obsahom týchto jarných kántrových dní sú prosby za zemskú úrodu.

Pod názvom Discover otvárame od mája v JPC 4 nové duchovno-formačné stretká pre terajších deviatakov a prvákov na strednej škole. Dnes je posledná možnosť zapísania sa v sakristii jezuitského kostola. Stretká začnú v prvomájovom týždni, v stredu, štvrtok a v piatok.

Materské centrum bude v stredu 4. mája o 10.00 hod. Duchovnú obnovu bude mať páter Marian Valašík a je možnosť pristúpiť aj k sviatosti zmierenia.

„Kakavková párty“ pre školákov od 4. – 9. ročníka ZŠ bude 14. mája v JPC o 17. hod.

Púť veriacich Piešťanského dekanátu do Katedrály sv. Jána Krstiteľa do Trnavy sa uskutoční v sobotu 7. mája. Pôjdu aj autobusy do ktorých sa môžete prihlásiť na farách. Bližšie informácie a program sú na výveske. Pozývame všetkých veriacich, aby sa rozhodli prejsť Svätou Bránou, zmieriť sa s Bohom a tak získať odpustenie v tomto Svätom roku milosrdenstva.

Dávame do pozornosti novú knihu pápeža Františka: Drahý pápež František. Svätý Otec v nej zverejnil listy s otázkami detí z celého sveta. Sú v nej detské obrázky, ale aj pápežove odpovede. Je to vhodný darček najmä k prvému svätému prijímaniu. Knihu je možné zakúpiť v kníhkupectve Dobrá kniha, pri Kaplnke Sedembolestnej Panny Márie.

Zapisovanie úmyslov sv. omší na mesiac jún bude zajtra 2. mája pol hodiny pred každou sv. omšou. Teda od 5.30 na omše o 6. hod., od 7.30 na omše o 8. hod. a od 18.00 na omše o 18.30 hod.

Zbierka na pomoc Ukrajine vyniesla 2300 euro. Pán Boh odplať všetkým darcom.

Na budúcu nedeľu 8. mája je ohlásená zbierka na Katolícke masmédiá.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan