História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

9. nedeľa v cezročnom období 2016

Liturgický kalendár

Piatok: NAJSVÄTEJŠIEHO SRDCA JEŽIŠOVHO. Slávnosť.
Sobota: Nepoškvrneného Srdca Panny Márie. Spomienka.
Nedeľa: DESIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Svätá omša pre prvoprijímajúce deti a ich rodičov bude v stredu o 18.00.

Prvé sväté prijímanie na Banke bude na budúcu nedeľu 5.6.2016 o 10.30.
Svätá spoveď detí a rodičov bude v sobotu o 15.00 po nej nácvik.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.

Oznamujem žiakom 8. ročníka a starším, že sa môžu nahlásiť na prípravu k sviatosti birmovania, ktorá bude na budúci rok 2017.

Na budúci týždeň budeme zapisovať úmysly sv. omší na mesiac júl. V pondelok a v utorok pri rannej sv. omši zapisujeme na ranné sv. omše a večer na večerné.

Prvý piatok v mesiaci: spovedá sa ako obvykle pol hodinu pred rannými svätými omšami a od stredy hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu.

Pozývame deti 1. – 4. roč. na farský detský letný tábor, ktorý sa bude konať v dňoch od 15. 8. do 19.8.2016. Bližšie informácie sa nahlásenie je možné po sv. omšiach u Klárky a Lauriky Gubalovej alebo v sakristii farského kostola do konca mája.

Celodiecézna púť v Roku milosrdenstva do Krakova do baziliky Božieho milosrdenstva v Lagewnikách so svätou omšou, uctením relikvií sv. Jána Pavla II., Korunkou Božieho milosrdenstva a iným programom bude 9. júla 2016. Do farností budú distribuované plagáty, šatky, texty a iné materiály, preto vás prosíme nahlásiť sa do 30.5.2016 v sakristii. Plánovaný odchod autobusov o 4.00, návrat vo večerných hodinách.

Miništrantský letný tábor počas prázdnin MINFA bude sa konať v dvoch turnusoch od 5.7. - 11.7. a od 12.7. - 18.7.2016. Povzbudzujeme miništrantov, aby sa na tomto pripravenom programe pre nich za asistencie bohoslovcov a kňazov zúčastnili. Informácie na plagáte.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Celodenná adorácia pripadá na našu kaplnku Sedembolestnej na štvrtok 2. júna. Začne po sv. omši o 8.00 hod a skončí pred májovou pobožnosťou o 18.15. Prosíme dobrovoľníkov, aby sa zapísali v sakristii, aby neostala Sviatosť opustená. V tento deň je aj prvý štvrtok preto po večernej svätej omši budú modlitby za povolania pred Sviatosťou oltárnou.

V piatok je slávnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, zároveň je to aj prvý piatok. Po každej svätej omši budú odprosujúce pobožnosti pred Sviatosťou oltárnou. O 15.00 hod. bude pobožnosť „Hodina Božieho milosrdenstva“.

Celodiecézna púť v Roku milosrdenstva do Krakova do baziliky Božieho milosrdenstva v Lagewnikách bude 9. júla 2016. Kto má záujem nech sa nahlási do 30. mája v sakristii farského kostola. Odchod bude autobusmi.

Jezuiti a sestry z Congregatio Jesu pozývajú mladých ľudí (18 - 35 rokov) na program Cesta Pravda Život, ktorý sa uskutoční v dňoch 7. - 14. augusta 2016 na Trlenskej chate pri Vlkolínci. Trojdňové duchovné cvičenia, osobné sprevádzanie, turistika a spoločenské aktivity sa budú niesť v téme: "Pane, pošli niekoho iného." (Ex 4,13). Viac informácií nájdete na stránke jezuiti.sk.

Zapisovanie úmyslov sv. omší na mesiac júl v našej kaplnke bude v stredu 1. júna pol hodiny pred každou sv. omšou. Od 5.30 na sv. omše o 6 hod.; od 7.30 na sv. omše o 8 hod.; a od 18.00 na sv. omše o 18.30 hod.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan