História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

Krst Krista Pána 2017

Liturgický kalendár

NEDEĽA: DRUHÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

Dnešnou nedeľou Krstu Krista Pána sa končí vianočné obdobie.

Stretnutie detí, ktoré sa pripravujú na 1. sväté prijímanie spolu s rodičmi bude ako obvykle na sv. omši v piatok o 18.00 (alebo kto nemôže v piatok, tak v stredu o 18.00).

Príprava na birmovku pre mladých bude ako obvykle v piatok vo farskom kostole o 18.00 a po sv. omši.

Od 1. januára 2017 v Piešťanoch je otvorené adoračné centrum *Eucharistický plameň* v Kaplnke Božského Srdca Ježišovho. Ďakujem všetkým dobrovoľníkom, ktorí záväzne prichádzajú na hodiny adorácie, a tým udržujú každodennú celodennú poklonu Ježišovi Kristovi prítomnému vo Sviatosti oltárnej.

Na budúcu nedeľu vás prosím o zbierku na dokončenie Pastoračného centra. Osobitne ide aj o rekonštrukciu kotolne v kostole, kde je potrebné vymeniť plynové kotle, ktoré sa kazia.

Na budúci víkend od piatku do nedele bude v Pastoračnom centre prebiehať Kurz prípravy snúbencov do manželstva. Sprevádzajme snúbencov aj animátorov modlitbami, aby sme všetci napomáhali duchovnej obnove manželov a rodín.

Prosím dobrovoľníkov, ktorí by boli ochotní zorganizovať stretnutie v pastoračnom centre pre piešťanských bezdomovcov a ponúknuť im teplý čaj alebo polievku.

Dňa 8. januára 2017 budú o 15.00h. v jezuitskej kaplnke Piešťanské chvály. Hosťom bude vdp. Ján Buc.

Na nástenke máte informácie o púti zaľúbených v dňoch 17. – 19. februára 2017 v Šaštíne. O manželských rekolekciách v dňoch od 31.3. do 2.4.2017 v Melčiciach – Lieskovom v kláštore sestier františkánok. O 12. ročníku projektu Rádia Lumen „Rádio Lumen spája Lumen rodiny“.

Cirkevná spojená škola sv. Márie Goretti a Rada rodičov vás srdečne pozýva na 10. ročník plesu CSŠ, ktorý sa bude konať dňa 10.2.2017 o 19.00 v reštaurácii Semafor. Vstupné je 30€ na osobu. Lístky budú v predaji od 10.1. do 31.1.2017 u pani Klapicovej, na 1. stupni CSŠ u p. učiteľky Kiššovej a na 2. stupni u p. učiteľa Mencla.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Zbierka na Haiti v našej kaplnke: 2770,06 EUR. Peniaze budú použité na výstavbu domov pre ľudí pod záštitou Spoločnosti Ježišovej. Za vaše milodary Vám ďakujeme.

V predsieni kostola ponúka páter Leopold Slaninka svoju novú knihu s názvom TRI KROKY DO NEBA alebo Ako sa pripraviť na smrť? Obsahom knihy je výber z nedeľných príhovorov a ďalšej literárnej tvorby počas jeho deväťročného pôsobenia v Piešťanoch, ktorú pripravil pri príležitosti svojho životného 50. ročného jubilea, ktoré oslávi v tomto roku. Knihu si možno zakúpiť aj v Dobrej Knihe za 8,- EUR, alebo dnes za dobrovoľný príspevok.

Od piatku 13. januára opäť začína miništrantská sv. omša, ktorá býva každý piatok o 18.30 hod. a sú pozvaní na ňu všetci chlapci od 1. ročníka základnej školy. Pozývame tiež na pravidelné miništrantské stretká, ktoré bývajú každý piatok po sv. omši, teda o 19.15 hod. a sú určené pre chlapcov od 4. do 9. ročníka základnej školy.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan