História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

Veľkonočná nedeľa 2014

Liturgický kalendár

Budúca nedeľa: 2. veľkonočná nedeľa, nedeľa Božieho milosrdenstva

Oznamy

Zajtra na Veľkonočný pondelok sú sv. omše ako v nedeľu, vrátane A. Trajana, v Kocuriciach o 9.00 hod.

Od dnes (od veľkonočnej nedele) sú sv. omše opäť v kúpeľnej kaplnke.

Dnes na veľkonočnú nedeľu od 15.30 hod. budú v kúpeľnej kaplnke (pri moste) chvály - modlitby piesňou. Svedectvom a krátkym slovom nás príde povzbudiť sr. Anežka Alžbeta Žatková z Kongregácia školských sestier de Notre Dame. Pôsobila niekoľko rokov aj v Piešťanoch. V súčasnosti slúži v Novom Meste nad Váhom. Viac informácii na webe facebook.com/pn.chvaly.

Celodenná nedeľná adorácia v kúpeľnej kaplnke bude od 1. májovej nedele.

Ôsmaci budú mať pravidelné mesačné stretnutie na budúcu sobotu 26.4. o 11.00 hod. v kostole sv. Cyrila a Metoda v rámci prípravy na sv. birmovania, ktorú príjmu v budúcom školskom roku.

Spoločenstvo Viera a Svetlo bude mať sv. omšu v sobotu 26. mája o 13.30 hod. v kúpeľnej kaplnke.

Farnosť sv. Cyrila a Metoda Piešťany a Zbor Dona Bosca Vás pozývajú na oslavu Božieho milosrdenstva v nedeľu 27.4.2014. Program: 14.30 procesia od kúpeľnej kaplnky cez centrum Piešťan, 15.00  kostol sv. Cyrila a Metoda - modlitby a benefičný koncert zboru Dona Bosca na podporu a dokončenie projektu „Dom pokoja“ v Lúke pri Piešťanoch. V prípade nepriaznivého počasia začneme o 15.00 v kostole Cyrila a Metoda.

Farnosť Vrbové v spolupráci s neziskovou organizáciou Voľnočasové centrum Vrbové organizujú benefičný koncert na podporu dostavby voľno časového centra. Koncert sa uskutoční v nedeľu 4. mája o 18.30 hod. v kostole sv. Gorazda vo Vrbovom a vystúpia na ňom sólista SND Martin Babjak a kontrabasové kvarteto BASS BAND. Vstupné je dobrovoľné.

Aprílová zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary priniesla 1845 eur. Všetkým darcom Pán Boh zaplať.

Dnes je veľkonočná ofera, všetkým darcom rovnako Pán Boh zaplať.

Ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k dôstojnému sláveniu veľkonočnej liturgie a všetkým vám prajem požehnané a radostné veľkonočné sviatky.

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Dnes je Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

Najväčší kresťanský sviatok sa slávi ako slávnosť s oktávou: celý týždeň sa bude spievať alebo recitovať Glória, môže sa recitovať sekvencia, vo veľkonočnej prefácii sa hovorí „v tento deň...“ a na konci pri prepustení ľudu sa spieva dvojité aleluja.

Veľkonočný pondelok

V pondelok je deň pracovného voľna. Sväté omše budú ako v nedeľu, s výnimkou rodinnej sv. omše o 11.00, ktorá nebude. (Teda 6.30; 8.00; 9.30; 18.30 hod.)

Budúcu nedeľu, spúšťame v našej kaplnke podpisovú akciu: Petíciu prezidentovi republiky na vyhlásenie referenda o podpore kresťanských hodnôt rodiny. Na naliehavé odporúčanie otcov biskupov Slovenska sa v nej pripájame k aktivite Aliancie za rodinu, ktorá združuje veľa pro-life organizácií. Na podpisových hárkoch sú stručne vysvetlené hodnoty, o ktoré by v referende išlo. Sú pri vchodoch do kaplnky. Podrobnejšie informácie budú na výveskách aj v sakristii. Tento dátum zvolili biskupi najmä z týchto dôvodov: bude to Nedeľa Božieho Milosrdenstva a bude svätorečenie Jána Pavla II., ktorý sa tak energicky zasadzoval za kultúru života aj ďalšie.

Podpisové hárky si môžete vziať aj domov a dať ich popodpisovať aj vašim známym, ktorí zdieľajú podobné hodnoty.

Budúcu nedeľu, pretože je Nedeľou Božieho milosrdenstva, je možné získať úplné odpustky. Podmienkou je uctenie si verejne vystaveného obrazu Božieho milosrdenstva (v kostole alebo kaplnke), nábožný vzdych ku Božiemu milosrdenstvu (napr. Milosrdný Ježišu, dôverujem v teba) a splnenie obvyklých podmienok (sv. spoveď, sväté prijímanie, modlitba na úmysel Sv. otca).

Benefičný koncert

Centrum pomoci pre rodinu v Trnave vás pozýva na benefičný koncert „projekt ZBORY“, ktorý sa uskutoční 18. mája 2014 o 16.00 h. a 18.30 h. v dome kultúry v Trnave. Lístky je možné zakúpiť v Centre pomoci pre rodinu. Výťažok bude venovaný na podporu pastorácie rodín. Bližšie informácie na plagátoch.

Nová kniha

Vo vydavateľstve Dobrá kniha vyšla veľmi aktuálna kniha Svätý Ján XXIII. – pápež pokoja a lásky. Autorom je súčasník svätého pápeža, nitriansky kanonik Eugen Gilkorn.

Peter Sabol, farár