Oznamy

Showing 1 - 10 of 634 results.
Items per Page 10
of 64

Oznamy

« Back

1. pôstna nedeľa 2013

Liturgický kalendár

Piatok: liturgický sviatok Katedry sv. Petra
Budúca nedeľa: 2. pôstna

Oznamy

Ako viete, sv. Otec oznámil, že k 28. februáru opustí úrad hlavy katolíckej Cirkvi z dôvodu vysokého veku - v apríli bude mať 86 rokov. Modlime sa, aby kardináli zvolili nového pápeža, ktorý bude vedieť čeliť výzvam dnešnej doby.

Krížová cesta počas pôstneho obdobia bude bývať v našej farnosti takto: vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda každý deň po rannej sv. omši okrem nedele, v piatok o 15.30 hod. v rámci programu pred sv. omšou o 16.15 hod., a o 17.15 hod. pred večernou sv. omšou. U pátrov jezuitov bude Krížová cesta v piatok o 17.45 hod. a v nedeľu o 15.00 hod. Na Banke je Krížová cesta v nedeľu popoludní o 14.00 hod.

Na budúcu sobotu o 11.00 hod. bude vo farskom kostole stretnutie tretiakov, pripravujúcich sa na 1. sv. prijímanie a ich rodičov za účelom preskúšania z vedomostí, ktoré deti získali za pomoci svojich rodičov podľa usmernení, ktoré rodičia dostali ešte v minulom kalendárnom roku. Stretnutie sa týka detí navštevujúcich základnú školu na Brezovej ulici, triedu 3.C. a ZŠ E. F. Schérera. na Trajane.

Pozývame vás na duchovnú obnovu do farského kostola sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch v rámci Roku viery. Vždy od pondelka (od zajtra) 18. do nedele 24. februára večer pri sv. omši o 18.00 hod. budú prichádzať kňazi z iných farností dekanátu a kázať na témy súvisiace s vierou. Program a presný rozpis kňazov je na nástenke a na našej internetovej stránke.

Pátri jezuiti pozývajú do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Máriek meditácii v rámci ďalšieho, už 22. pokračovania projektu Umenie Ducha – Návrat súčasného umenia do chrámu. Tentokrát je to pozvanie k uvažovaniu o posolstve kríža a krížovej cesty v podaní renomovaného slovenského výtvarníka Dezidera Tótha.

Materské centrum Jezuitského pastoračného centra v Piešťanoch pozýva mamičky s malými deťmi každú stredu o 10.00 hod na spoločné stretnutie. Obsahom najbližšieho stretnutia, ktoré sa uskutoční v stredu 20. februára, budú tvorivé dielne pre deti a mamičky.

V rámci roka sv. Cyrila a Metoda pozývame vás na púť do rodiska svätcov  Cyrila a Metoda do Solúna, v čase od 8. do 12. mája 2013. Cena je 280 eur. Zároveň navštívime aj mestá Sofia a Filipy. Prihlásiť sa treba do 15. marca v sakristii alebo na fare. Podrobnejšie informácie nájdete na nástenke a na našej internetovej stránke.

Cestovná kancelária AWETRAVEL pozýva na púť do Svätej zeme v dňoch od 12. do 19.4. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Občianske združenie "Triezvy život" pozýva na 40-ty "Víkend nádeje - Triezvy život", ktorý sa uskutoční v dňoch 14. - 17. marca 2013 v Nitre - Lukov dvor č. 2 v Dome Srdca Ježišovho. Je určený pre závislých na alkohole a iných drogách ako aj pre tých, ktorí im chcú pomôcť. Prihlásiť sa treba čo najskôr. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Spoločenstvo Exallievi vás pozýva na divadelné predstavenie "Malá - Veľká žena" o blahoslavenej Matke Tereze z Kalkaty, ktoré sa uskutoční dnes, v nedeľu 17. februára o 16.00 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch. Vstup je voľný.

Občianske združenie Cortona Vás pozýva na semináre a na duchovné cvičenia s pátrom Eliasom Vellom, ktoré sa budú konať v apríli v Novom Smokovci. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Na nástenke je inštrukcia k udeľovaniu plnomocných odpustkov v Trnavskej arcidiecéze pri príležitosti Roku viery.

Dnes je zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom vopred Pán Boh zaplať!

Peter Sabol, farár