Web Content Display

Medovníky

Recept na medovníkové srdiečka

SUROVINY:

  • 700 g hladkej múky
  • 400 g práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 4 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 1 poliev. lyžica  sódy bicarbóny
  • 1 žĺtok na potretie

POSTUP:

Do preosiatej múky vmiešame preosiaty práškový cukor a perníkové korenie. Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne nám pena, ktorú vlejeme do múky s cukrom a korením. Pridáme vajíčka a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odležať na chladné miesto. Neskôr vyvaľkáme na cca 5mm hrúbku a vykrajujeme srdiečka, ktoré môžeme potrieť rozšľahaním žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre.

Profile

Farnosť sv. Cyrila a Metoda Piešťany
x-registered-members
x-involved-communities
x-involved-families
Miestny správca:
vdp. Mgr. Marián Kolenčík, dekan - farár
Kapláni:
dp. Mgr. Ján Fábik
contact-informations

Asset Publisher

Sv. omša 27.02.2022