Web Content Display

Medovníky

Recept na medovníkové srdiečka

SUROVINY:

  • 700 g hladkej múky
  • 400 g práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 4 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 1 poliev. lyžica  sódy bicarbóny
  • 1 žĺtok na potretie

POSTUP:

Do preosiatej múky vmiešame preosiaty práškový cukor a perníkové korenie. Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne nám pena, ktorú vlejeme do múky s cukrom a korením. Pridáme vajíčka a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odležať na chladné miesto. Neskôr vyvaľkáme na cca 5mm hrúbku a vykrajujeme srdiečka, ktoré môžeme potrieť rozšľahaním žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre.

Profile

Farnosť sv. Cyrila a Metoda Piešťany
x-registered-members
x-involved-communities
x-involved-families
Miestny správca:
vdp. Mgr. Marián Kolenčík, dekan - farár
Kapláni:
dp. Mgr. Ján Fábik
contact-informations

Asset Publisher

Dekanat1-5

  1. BOROVCE
    Mgr. Marián Díreš, farár
    Borovce 169, 922 09
    faraborovce@gmail.com
    farnost.borovce@abu.sk
    033 / 38 121 83

  2. DOLNÝ LOPAŠOV
    Mgr. Ján Mozoľa, farár
    Dolný Lopašov 233, 922 04
    farnost.dolnylopasov@abu.sk, www.dolnylopasov.fara.sk 
    0950 / 205 265

  3. DRAHOVCE
    JCLic. Branislav Rychlík, farár
    Hlavná 123, 922 41 Drahovce
    faradrahovce@gmail.com
    farnost.drahovce@abu.sk, www.obecdrahovce.sk/sluzby/farsky-urad 
    033 / 778 36 24, 0903 134 747

  4. CHTELNICA
    PaedDr.. Rastislav Nitran, farár
    Husárska 170, 922 05 Chtelnica
    farnost.chtelnica@abu.sk, www.chtelnica.sk/zivot-v-obci/aktuality/farske-oznamy
    0901 720 093

  5. KRAKOVANY
    Mgr. Marek Jesenák, farár
    Námestie sv. Mikuláša 184, 922 02 Krakovany
    farnost.krakovany@gmail.com
    farnost.krakovany@abu.sk, www.krakovany.sk
    033 / 779 84 27