História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

25. nedeľa v cezročnom období 2018

Liturgický kalendár

Štvrtok: Sv. Vincenta de Paul, kňaza. Spomienka.
Sobota: SV. MICHALA, GABRIELA A RAFAELA, ARCHANJELOV. Sviatok.
Nedeľa: DVADSIATA ŠIESTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

V dnešnú nedeľu 23.9. po večernej sv. omši sa modlí ruženec k sv. Pátrovi Piovi.

Žiaci 9. ročníkov sa môžu prihlásiť na birmovku. Prihlášky sú aj v sakristii. Povzbudzujeme rodiny a mladých k prijatiu tejto sviatosti kresťanskej dospelosti, tak pre zrelý osobný život, ako aj dospelý život v kresťanskom spoločenstve so schopnosťou byť napr. krstným rodičom.

Svätá omša pre prípravu mladých na birmovku bude v piatok o 18.00 a po nej bude stretnutie s animátormi.

Dospelí záujemcovia o krst a iné sviatosti sa môžu prihlasovať tiež.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie, osobitne pre deti 2. a 3. ročníka, bude v stredu o 18.00. Prosím, aby deti prichádzali v doprovode rodičov. Deti si môžu vyzdvihnúť kartičky na záznam nedeľných a stredajších sv. omší. Žiaci 2. ročníkov si môžu vyzdvihnúť prihlášku na 1. sväté prijímanie.

Na budúci víkend bude prebiehať Kurz prípravy na manželstvo pre snúbencov. Modlime sa za nich, aby sa stali dobrými kresťanskými manželmi a rodičmi, aj za animátorov a pomoc Svätého Ducha.

Prosím členov Spolku svätého Vojtecha, aby si prevzali podielové knihy v sakristii v kostole sv. Cyrila a Metoda a zaplatili členské na ďalší rok.

Pozývame vás na púť do Turzovky pri príležitosti 10. výročia vyhlásenia hory Živčáková za pútnické miesto mariánskej úcty a modlitby. Slávnostnú sv. omšu bude celebrovať J. Exc. Mons. Tomáš Galis - Žilinský diecézny biskup spolu s ďalšími kňazmi. Termín púte je 7.10.2018 s nástupnými miestami od kostola sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch, od kostola sv. Štefana v Piešťanoch a od kostola v obci Banka. Tento autobus bude doprevádzať kňaz z Piešťan. Poplatok za púť je 12 € a je potrebné ho uhradiť vopred. Prihlasovať sa môžete v cestovnej kancelárii NOE travel pri kostole sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch. Plagát nájdete na výveske.

 

Oznamy otcov jezuitov

 

Jezuiti si každoročne 27. septembra pripomínajú, že 27. septembra 1540, apoštolským listom Regimini militantis Ecclesiae, pápež Pavol III. schválil a potvrdil Spoločnosť Ježišovu.

Pod názvom Discover – Príď a spoznaj sám seba – pozývame stredoškolákov na pravidelné formačné stretká. Stretnutia budú bývať v JPC raz do týždňa so začiatkom od 3. októbra, pričom si možno vybrať jedno so stretiek: v stredu o 18.00 hod, vo štvrtok o 17.00 hod alebo v piatok o 16.30 hod. Záujemci sa môžu prihlásiť v sakristii kostola.

Pozývame tiež vysokoškolákov na stretko s názvom Magis, ktoré sa od októbra bude stretať každý piatok o 19.30 hod. v priestoroch JPC. Prihlásiť sa je možné tiež v sakristii nášho kostola.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan