História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

6. nedeľa v cezročnom období 2018

Liturgický kalendár

Streda: POPOLCOVÁ STREDA, deň pokánia v celej Cirkvi
Nedeľa: 1. Pôstna nedeľa

Oznamy

Sväté omše o 16.15 sú v Kaplnke Božského Srdca Ježišovho. Každodenné eucharistické adorácie zostávajú vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda.

Svätá omša pre deti, osobitne, ktoré sa pripravujú na 1. sväté prijímanie v stredu nebude z dôvodu popolcovej stredy. Dávame do pozornosti nástenku vo farskom kostole, kde sú termíny 1. svätých prijímaní. Žiadame tých, čo nemajú všetko v poriadku, aby dodali dokumenty a dokončili preskúšania čo najskôr.

Stretnutie birmovancov bude v piatok na sv. omši o 18.00 a po nej s kňazom a animátormi.

Pozývame Vás na farskú púť do Talianska pri príležitosti 100.výročia stigmatizácie a 50. výročia od smrti Pátra Pia od 7. do 14. septembra. Navštívime mestá Manopello, San Giovanni Rotondo, Gargano, Bari, Pietrelcina, Rím, Vatikán, Assisi, Padova. Cena je 395 €. V cene je autobusová doprava, 5 nocí ubytovanie (z toho 2 noci ubytovanie v San Giovanni Rotondo, 2 noci v Ríme a 1 noc v Assisi), 5x polpenzia (z toho 5 x raňajky a 5x večere), pobytová taxa, dvaja kňazi – jeden kňaz a zároveň sprievodca JCLic. Peter Paľovčík a druhý kňaz bude ako duchovný doprovod z našej Farnosti sv. Cyrila a Metoda. Cestovať je možné aj na občiansky preukaz. Prihlasovať sa môžete v cestovnej kancelárií NOE travel, ktorá sídli z kraja nášho pastoračného centra, prípadne sa zapíšte v sakristii. Bližšie info na farskej nástenke.

Popolcovou stredou začína 40-dňové pôstne obdobie (bez nedieľ), ktoré je zamerané na Veľkú noc. Je preniknuté slovami Pána Ježiša: „Kajajte sa a verte evanjeliu“. Pôst znamená nielen striedmosť v jedle, ale aj zbavovanie sa nerestí.

Na Popolcovú stredu je prísny pôst:

  • zdržiavame sa mäsitých pokrmov (zaväzuje od 14. roku do konca života s výnimkou chorých) a
  • iba raz dosýta najesť (zaväzuje od 18. roku do 60. roku života).

Pobožnosť Krížovej cesty bude každý deň po rannej sv. omši, v piatok vo farskom kostole o 17.15. Prosíme rôzne farské skupiny, aby sa zapojili do tejto pobožnosti prosíme o nahlásenie v sakristii (kňazi, rodiny, deti, Svetlo a život, Neokatechumenát, Matky a Obnova v Duchu Svätom, miništranti, birmovanci a mládež). V nedeľu bude poobede na Červenej veži so začiatkom o 14.30 už pri 1. zastavení. (Kto koná pobožnosť Krížovej cesty pred riadne zriadenými stanicami, môže získať úplné odpustky.)

Ďakujeme za prvopiatkovú potravinovú zbierku.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícku charitu.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Na budúcu nedeľu bude zbierka na charitu. Za vaše milodary Vám ďakujeme. Pri pokladničkách si môžete zobrať propagačné materiály trnavskej charity.

Dnes, 11. 2. 2018 o 15.00h. bude v našej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie stretnutie združenia Faustinum.

Od štvrtka po popolcovej strede sa budeme cez týždeň po rannej svätej omši o 6.00h. modlievať Krížovú cestu. Každú pôstnu nedeľu bude v našej kaplnke Krížová cesta o 15.00h.

Materské Centrum. V stredu o 9.30h. pozývame ako zvyčajne mamičky s malými deťmi do nášho jezuitského pastoračného centra.

V túto nedeľu je posledná možnosť prihlásiť sa na duchovnú obnovu k Veľkej noci počas veľkého pôstu, ktorá sa uskutoční v malých spoločenstvách v priestoroch Jezuitského pastoračného centra. Pozývame:

  • deviatakov na základnej škole a prvákov na strednej škole do duchovno-formačných spoločenstiev Discover.
    • v stredu o 18.00 hod
    • vo štvrtok o 16.30 hod.
  • štvrtákov na strednej škole a vysokoškolákov do duchovno formačného spoločenstva v rámci jezuitského celosvetového projektu Magis
    • v piatok o 19.30 hod.
  • dospelých mužov a ženy od 25 - 45 rokov, v rámci modlitbovej prípravy počas pôstu s názvom: Pôst 2018 so Svätým Písmom.
    • v utorok o 19.30 hod.
    • v piatok o 19.30 hod

Prihlásiť sa možno v sakristii kostola, najneskôr do 11. februára 2018. Začiatok je v týždni od Popolcovej stredy 14. 2. 2018.

 

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár-dekan