Отображение сетевого контента

Medovníky

Recept na medovníkové srdiečka

SUROVINY:

  • 700 g hladkej múky
  • 400 g práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 4 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 1 poliev. lyžica  sódy bicarbóny
  • 1 žĺtok na potretie

POSTUP:

Do preosiatej múky vmiešame preosiaty práškový cukor a perníkové korenie. Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne nám pena, ktorú vlejeme do múky s cukrom a korením. Pridáme vajíčka a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odležať na chladné miesto. Neskôr vyvaľkáme na cca 5mm hrúbku a vykrajujeme srdiečka, ktoré môžeme potrieť rozšľahaním žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre.

Profile

Farnosť sv. Cyrila a Metoda Piešťany
x-registered-members
x-involved-communities
x-involved-families

Участники

Miestny správca:
vdp. Mgr. Marián Kolenčík, dekan - farár
Kapláni:
dp. Mgr. Ján Fábik
contact-informations

Публикатор

Dekanat6-9

  1. LANČÁR (časť obce Kočín-Lančár)
    Mgr. Marek Križan, farár
    Lančár 6, 922 04 Dolný Lopašov
    lubomir.krizan1@post.sk
    farnost.lancar@abu.sk, www.kocinlancar.sk/obec/farsky-urad/farske-oznamy
    033 / 778 71 20, 0903 849 065

  2. MORAVANY NAD VÁHOM
    Mgr. Marek Suchý, farár
    Radová 75/14, 922 21 Moravany nad Váhom
    marcus.suchy@gmail.com
    farnost.moravanynadvahom@abu.sk, www.moravany.fara.sk
    033 / 774 71 17

  3. PIEŠŤANY – SV. CYRILA A METODA
    Mgr. Marián Kolenčík, farár - dekan
    Nitrianska 17, 921 01 Piešťany
    piestanycm@gmail.com
    farnost.cmpiestany@abu.sk
    dekanat.piestany@abu.sk, www.piestanycm.fara.sk
    033 / 774 93 33

  4. PIEŠŤANY – SV. ŠTEFANA
    Mgr. Štefan Gago, farár
    Štefánikova 136, 921 01 Piešťany
    fara.stefan.pn@gmail.com
    033 / 772 60 66