História

Показывается результатов: 1 - 10 из 655.
Предметов на странице 10
из 66

Oznamy

« Назад

26. nedeľa v cezročnom obndobí "B" 2024

Liturgický kalendár

Pondelok: sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi, spomienka Utorok: sv. Terézie od Dieťaťa Ježiša, panny a učiteľky Cirkvi, spomienka
Streda: Svätých anjelov strážcov, spomienka
Piatok: sv. Františka Assiského, spomienka
Nedeľa: 27. nedeľa v období cez rok „B“

Oznamy

Úprimné Pán Boh zaplať a vďaka všetkým za akúkoľvek pomoc pri príprave slávnosti birmovania.

Prvý piatok mesiaca – chorých spovedáme ako obvykle. Vo farskom kostole spovedáme v stredu hodinu pred večernou sv. omšou, vo štvrtok a v piatok od 16:30 hod. V kaplnke BSJ – štvrtok a v piatok od 15:30 hod.

Október je mesiac modlitby sv. ruženca. Úplné odpustky môžu získať tí, čo sa modlia ruženec v kostole, v kaplnke alebo v rodine, v rehoľnom spoločenstve alebo nábožnom združení.

  • pomodliť sa aspoň 5 desiatkov,
  • k modlitbe pridať nábožné rozjímanie o tajomstvách,
  • pri verejnom recitovaní vysloviť tajomstvá podľa zaužívaného zvyku.

Vo farskom kostole sa budeme spoločne modlievať sv. ruženec o 17:20. Poprosíme, aby sa zapísali v sakristii veriaci zo spoločenstiev farnosti, ktorí sa budú predmodlievať sv. ruženec pred večernými sv. omšami.

Prosíme členov SSV, aby si v sakristii farského kostola vyzdvihli podielové knihy a zaplatili členské na ďalší rok 10 EUR.

Na 1. sv. prijímanie sa môžu prihlásiť žiaci 3. ročníka ZŠ, taktiež na birmovku sa môžu prihlásiť žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ. Prihlášku si môžu vyzdvihnúť v sakristii alebo v škole od učiteľov náboženstva. Prihlásiť sa môžu i starší (žiaci na ZŠ, študenti na SŠ, dospelí), prihlášku si môžu vyzdvihnúť v sakristii farského kostola.

Pozývame manželov na program AMORIS pre manželov, ktorý sa uskutoční 19. – 20. októbra 2024 v popoludňajších hodinách od 14:00 do 17:30 v priestoroch pastoračného centra farnosti sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch. Témou tohtoročného programu je „Odpustenie – cesta od zranenia k jednote. Ako na to?“ Počas programu sa o vaše deti postarajú animátori. Ďalšie informácie nájdete na plagáte na nástenke.

Mgr. Marián Kolenčík
farár – dekan

Следующий