Web Content Display
Medovníky
Recept na medovníkové srdiečka
SUROVINY:
- 700 g hladkej múky
- 400 g práškového cukru
- 4 vajíčka
- 4 čajové lyžičky perníkového korenia
- 4 polievkové lyžice medu
- 1 poliev. lyžica sódy bicarbóny
- 1 žĺtok na potretie
POSTUP:
Do preosiatej múky vmiešame preosiaty práškový cukor a perníkové korenie. Med za stáleho miešania zohrejeme a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne nám pena, ktorú vlejeme do múky s cukrom a korením. Pridáme vajíčka a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odležať na chladné miesto. Neskôr vyvaľkáme na cca 5mm hrúbku a vykrajujeme srdiečka, ktoré môžeme potrieť rozšľahaním žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Calendar
Profile
- x-registered-members
- x-involved-communities
- x-involved-families
- Miestny správca:
-
vdp. Mgr. Marián Kolenčík, dekan - farár
- Kapláni:
-
dp. Mgr. Ján Fábik
Asset Publisher
FarnostUradKostoly
Piešťany
-
Kostol sv. Cyrila a Metoda
(Nitrianska ulica) -
Kaplnka Božského Srdca Ježišovho
(kúpeľná kaplnka pri sklenenom moste, Winterova ulica) -
Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie
(pri dome SJ, Poštová ulica) -
IX. základná škola (Sv. omše sú dočasne zrušené!!!)
(sídlisko Adam Trajan, ulica E. F. Scherrera)