História

Ukazujem 1 - 10 z 637 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

23. nedeľa v cezročnom období 2013

Liturgický kalendár

Štvrtok: ľub. spomienka Najsv. mena Panny Márie
Piatok: spomienka sv. Jána Zlatoústeho, biskupa a učiteľa Cirkvi
Sobota: liturgický sviatok Povýšenia sv. Kríža
Budúca nedeľa: slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska

Oznamy

Fórum života, o. z. organizuje Vlak Fóra života pri príležitosti Národného pochodu za život. Vlak bude odchádzať do Košíc v sobotu 21. septembra ráno okolo 8.00 hod. z Bratislavy s možnosťou pristúpiť v mestách – Trnava, Piešťany, Nové Mesto n. V., Trenčín, Púchov, Považská Bystrica a Žilina. V nedeľu 22. septembra budú z Bratislavy do Košíc odchádzať ďalšie dva špeciálne vozne pre účastníkov pochodu, ktoré budú pripojené k riadnemu vlaku premávajúcemu podľa cestovného poriadku. Na spiatočnej ceste budú pripojené k Vlaku Fóra života. Z Košíc sa bude vlak vracať v nedeľu 22. septembra po skončení pochodu okolo 17.00 hod. Vo vlaku bude moderovaný program pre deti a dospelých. Viac na www.forumzivota.sk alebo na www.pochodzazivot.sk.

Pozývame vás na púť do Mariazzelu v sobotu 28. septembra. Odchod autobusu je ráno o 6.00 hod. od železničnej stanice v Piešťanoch. Cena je 18 eur. Prihlásiť sa možno v sakristii farského kostola. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Každoročne - aj tento rok - organizujeme a podporujeme zbierku Boj proti hladu na zmiernenie hladu vo svete. Ide o známe pečenie a predávanie perníkových srdiečok. Kto by sa chcel pridať, môže ich piecť, prísť pomôcť baliť alebo predávať alebo môže sa pridať aj zaslaním SMS správy s textom DMS VINCENT na číslo 877 alebo poštovou poukážkou na účet v banke. Podrobnosti na fare  a v sakristii ako aj na nástenke.

Pozývame vás na rekolekčnú sv. omšu, ktorá bude v stredu 11. septembra o 9.30 hod. v našom farskom kostole.

V týchto dňoch uplynie 10 rokov od tretej historickej návštevy dnes už blahoslaveného Jána Pavla II. na Slovensku. Spomeňme si naňho v modlitbe, aby nám pomáhal riešiť často neľahké situácie v náboženskom živote u nás.

V utorok vo veku nedožitých 45 rokov náhle zomrel provinciál jezuitov páter Peter Bujko. Pochovaný bude dnes (v nedeľu) popoludní vo svojom rodisku v Novej Kelči, okres Vranov nad Topľou. Spomeňme si naňho v modlitbách.

Pozývame vás na Modlitby za uzdravenie do Centra novej evanjelizácie blahoslaveného Jána Pavla II. v Beckove v sobotu 14.9. od 15.00 hod. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Pozývame vás na národnú púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne v nedeľu 15.9., pontifikálna sv. omša bude s otcom arcibiskupom Cyrilom Vasiľom je o 10.30 hod. Podrobnosti o programe celej púte na nástenke.

Dospelí, ktorí chcú prijať sviatosti - krst alebo sv. prijímanie pozývame k príprave. Prihlásiť sa treba v sakristii farského kostola alebo na fare.

Pozývame vás zapojiť sa do petície s názvom Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore. Ide o to, aby v bežne dostupnej dennej tlači a periodikách nedochádzalo k nesprávnemu, obscénnemu, neúctivému zobrazovaniu ľudského tela, k vulgarizovaniu a nemravnostiam. Je potrebných aspoň 100 000 podpisov na to, aby sa tým Národná rada SR musela zaoberať. Petičné hárky sú vzadu pri východe z kostola.

Na budúcu sobotu 7. septembra o 10.30 hod. bude úvodné stretnutie birmovancov v rámci prípravy na sviatosť birmovania. Stretnutie bude o 10.30 hod. v našom farskom kostole. Týka sa tých, ktorí sú narodení v roku 1999 a starších a ktorí absolvovali vlani predprípravu ako ôsmaci.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom vopred úprimné Pán Boh zaplať!

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Rok viery

V rámci záveru Roku viery prebieha v našej kaplnke cyklus nedeľných homílií o článkoch viery. Cyklus je naplánovaný do 33. cezročnej nedele. Viď nástenka. Pripomíname, že aj v našej kaplnke je ešte možné do konca Roka viery získavať úplné odpustky.

Novéna za život

Od piatku sa pripájame k iniciatíve Národný pochod za život a budeme mať po večerných svätých omšiach novénu na podporu úcty k životu do soboty 21. septembra. Zároveň povzbudzujeme veriacich k osobnej účasti na pochode za život dňa 22.9. v Košiciach.

Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie

Pretože naša kaplnka je zasvätená Sedembolestnej Panne Márii, Patrónke Slovenska, budeme mať večer slávnostnú koncelebrovanú svätú omšu. Aj z dôvodu titulu tejto kaplnky možno v tento deň získať úplné odpustky jej návštevou a modlitbou na úmysel Svätého Otca.

Miništrantské stretká

Od piatku začali opäť aj miništrantské stretká. Sú určené pre chlapcov od 6 do 15 rokov. Stretnutia sú každý piatok: pre mladších (prváci, druháci a tretiaci) o 17.00 hod a pre starších (štvrtáci – deviataci) o 19.30 hod v pastoračnej miestnosti pri Kaplnke. Každý piatok je aj miništrantská sv. omša o 18.30 hod. Najbližšie miništrantské stretnutie sa uskutoční v piatok 6. septembra.

Peter Sabol, farár