História

Ukazujem 1 - 10 z 637 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

24. nedeľa v cezročnom období 2013

Liturgický kalendár

Pondelok: spomienka sv. Kornélia, pápeža a Cypriána, biskupa, mučeníkov
Piatok: spomienka sv. Ondreja Kima Taegona, kňaza a Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, mučeníkov
Sobota: liturgický sviatok sv. Matúša, apoštola a evanjelistu
Budúca nedeľa: 25. v Období cez rok

Oznamy

Fórum života, o. z. organizuje Vlak Fóra života pri príležitosti Národného pochodu za život. Vlak bude odchádzať do Košíc v sobotu 21. septembra ráno okolo 8.00 hod. z Bratislavy s možnosťou pristúpiť v mestách – Trnava, Piešťany, Nové Mesto n. V., Trenčín, Púchov, Považská Bystrica a Žilina.

Z Piešťan pôjde aj autobus do Košíc na Národný pochod za život a to o polnoci zo soboty na nedeľu z parkoviska pri reštaurácii Perla. Cena je 18 eur. Prihlásiť sa možno v sakristii farského kostola.

Od soboty sa pripájame k iniciatíve Národný pochod za život a modlime sa novénu na podporu úcty k životu do nedele 22. septembra, vždy večer pred sv. omšou. Zároveň vás povzbudzujeme k osobnej účasti na pochode za život dňa 22.9. v Košiciach.

Pozývame vás na púť do Mariazellu v sobotu 28. septembra. Odchod autobusu je ráno o 6.00 hod. od železničnej stanice v Piešťanoch. Cena je 18 eur. Prihlásiť sa možno v sakristii farského kostola. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Pri východe z kostola môžete zakúpením perníkového srdiečka podporiť Boj proti hladu, ktorý každoročne podporujeme. Podrobnosti v sakristii, aj na nástenke.

Dospelí, ktorí chcú prijať sviatosti - krst alebo sv. prijímanie pozývame k príprave. Prihlásiť sa treba v sakristii farského kostola alebo na fare.

Pozývame vás zapojiť sa do petície s názvom Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore. Ide o to, aby v bežne dostupnej dennej tlači a periodikách nedochádzalo k nesprávnemu, obscénnemu, neúctivému zobrazovaniu ľudského tela, k vulgarizovaniu a nemravnostiam. Je potrebných aspoň 100 000 podpisov na to, aby sa tým Národná rada SR musela zaoberať. Petičné hárky sú vzadu pri východe z kostola.

Na budúcu sobotu 21. septembra bude ďalšie stretnutie birmovancov v rámci prípravy na sviatosť birmovania. Stretnutie bude o 9.30 hod. v našom farskom kostole. Týka sa tých, ktorí sú narodení v roku 1999 a starších a ktorí absolvovali vlani predprípravu ako ôsmaci.

Na budúcu nedeľu sa pred kostolom bude robiť zbierka na Centrum pre pomoc ľuďom v núdzi. Nie je to síce naša akcia, ale cieľ je dobrý, ktorí chcete podporte ho.

Tento týždeň sú aj jesenné kántrové dni – v stredu, piatok a v sobotu. Ich poslaním je vďačnosť Pánu Bohu za úrodu.

Pozývame vás zapojiť sa do 40-dňovej reťaze modlitieb a pôstu za kňazov, ktorú organizuje spoločenstvo Modlitby za kňazov a to od 15. septembra do 24. októbra. Môžete si vybrať hociktorý deň a obetovať ho za kňazov, či už chorých, starých, v ťažkej životnej situácii a pod. Podrobnejšie na nástenke.

Dnes je zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom vopred úprimné Pán Boh zaplať!

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Témy dnešných homílií

Pri dnešných – dopoludňajších nedeľných svätých omšiach budeme v homíliách pokračovať s témou článkov viery z Kréda, iba pri večernej slávnostnej koncelebrovanej svätej omši bude mať slávnostný kazateľ arcibiskup vladyka Cyril Vasiľ homíliu o Sedembolestnej Panne Márii. Pri tejto svätej omši bude účinkovať aj zbor Coro laudamus.

Novéna za život

Od soboty sme sa pripojili k iniciatíve Národný pochod za život aj Novénou za život - po večerných svätých omšiach do nedele 22. septembra. Zároveň povzbudzujeme veriacich k osobným modlitbám aj k osobnej účasti na pochode za život dňa 22.9. v Košiciach.

Zomrel Silvester Krčméry

Ako už väčšina z vás z médií istotne vie, vo veku 89 rokov zomrel minulý utorok večer Silvester Krčméry, jedna z hlavných osobností tajnej Cirkvi na Slovensku. Pohreb bude tento  utorok v Bratislave.

Peter Sabol, farár