História

Ukazujem 1 - 10 z 636 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

26. nedeľa v cezročnom období 2013

Liturgický kalendár

Pondelok: spomienka sv. Hieronyma, kňaza
Utorok: sv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvi
Streda: spomienka Svätých anjelov strážcov
Piatok: spomienka sv. Františka Assiského
Budúca nedeľa: 27. v Období cez rok

Oznamy

Začíname mariánsky mesiac október zasvätený Ružencovej Panne Márii. Modlitbu sv. ruženca sa s kňazom budeme modliť vo farskom kostole pred večernou sv. omšou o 17.45 hod.

V tomto týždni máme 1. piatok nového mesiaca. Spovedáme ako obvykle.

Úmysly sv. omší na mesiac január budeme zapisovať v Piešťanoch a na Banke v utorok, v Kocuriciach vo štvrtok vždy po sv. omši.

Na budúcu sobotu 5. októbra o 11.00 hod. bude vo farskom kostole stretnutie ôsmakov, ktorých rodičia prihlásili na birmovku v budúcom školskom roku.

Od októbra bude vo všedný deň na filiálkach sv. omša o 17.00 hod.

Pozývame vás zapojiť sa do 40-dňovej reťaze modlitieb a pôstu za kňazov, ktorú organizuje spoločenstvo Modlitby za kňazov a to od 15. septembra do 24. októbra. Môžete si vybrať hociktorý deň a obetovať ho za kňazov, či už chorých, starých, v ťažkej životnej situácii a pod. Podrobnejšie na nástenke.

Pri východe z kostola môžete zakúpením perníkového srdiečka podporiť Boj proti hladu, ktorý každoročne podporujeme. Podrobnosti v sakristii, aj na nástenke.

Pozývame vás na púť do  Ríma a Vatikánu v dňoch 20.10. - 26.10.2013 v rámci Roku viery a 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda. V rámci púte sa navštívi aj hrob pátra Pia v San Giovani Rotondo a najvýznamnejšie  mariánske  pútnické miesto v Taliansku Loreto. Nástupné  miesto je aj v Piešťanoch, duchovným  sprievodcom bude dôstojný pán Peter Kičin. Pôvodná  cena bola 285 €, po zľave je to 245 €. Prihlásiť sa možno v sakristii farského kostola. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Dospelí, ktorí chcú prijať sviatosti - krst alebo sv. prijímanie pozývame k príprave. Prihlásiť sa treba v sakristii farského kostola alebo na fare.

Modlitbové spoločenstvo Eucharistický plameň sa pravidelne stretáva v piatok o 19.00 hod. v kúpeľnej kaplnke.

Aj v školskom roku 2013/2014 vychádza katolícky časopis Rebrík, ktorý vydáva eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Je to jediný katolícky časopis pre mladších žiakov na Slovensku. Svoje stránky si v Rebríku po prvýkrát nájdu aj predškoláci. Podrobnejšie informácie na www.rebrik.sk, rovnako dávame do pozornosti aj časopis Nahlas na povzbudenie ľudí vo viere. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Pochod za život

Ďakujme Pánovi za neuveriteľnú účasť na Pochode za život v Košiciach a neprestávajme v modlitbách prosiť, ale aj vhodnými prostriedkami zápasiť, aby sa jeho myšlienky ujali najmä u tých, ktorí disponujú mocou a sú zodpovední za legislatívu.

Zapisovanie úmyslov svätých omší

na november bude v utorok 1. októbra pol hodiny pred svätými omšami.

Prvý piatok

Tento týždeň spovedáme aj počas sv. omší o 6.00 hod., od stredy ako obyčajne pred prvým piatkom (od 15.00 hod.).

Rok viery

V rámci záveru Roku viery pokračuje v našej kaplnke cyklus nedeľných homílií o článkoch viery. Cyklus je naplánovaný do 33. cezročnej nedele. Viď nástenka. Pripomíname, že aj v našej kaplnke je ešte možné do konca Roka viery získavať úplné odpustky.

Modlitby provinciála

Prosíme vás tiež o modlitby za vymenovanie nového provinciála pre Slovenskú jezuitskú provinciu podľa Ježišovho srdca, proces prípravy na jeho menovanie už začal.

Peter Sabol, farár