História

Ukazujem 1 - 10 z 636 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

3. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Utorok: spomienka sv. Tomáša Akvinského, kňaza a učiteľa Cirkvi
Piatok: spomienka sv. Jána Bosca, kňaza
Budúca nedeľa: 4. nedeľa v Období cez rok, sviatok Obetovanie Pána

Oznamy

Na budúcu nedeľu máme teda aj sviatok Obetovania Pána. Pripomíname si udalosť, keď Panna Mária a sv. Jozef na 40-ty deň po Ježišovom narodení ho priniesli do chrámu, aby ho tam podľa Mojžišovho zákona obetovali Pánovi. Prineste si sviece, ktoré pri sv. omši posvätíme. Tento deň je dňom zasväteného života. O. Arcibiskup Orosch bude sláviť sv. omšu pre rehoľníkov v Trnavskom kated. chráme Jána Krstiteľa o 11.30 hod.

Základná cirkevná škola sv. Márie Goretti uskutoční zápis žiakov pre školský rok 2014/ 2015 do 1. ročníka na Vodárenskej ulici v piatok 7. februára od 13. do 18. hodiny. Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom a priniesť jeho rodný list. Zápis do piateho ročníka bude v priebehu mesiaca február na Štefánikovej ulici. Bližšie informácie aj telefonicky (033/762 10 92) podá riaditeľ školy a zástupkyňa riaditeľa a sú aj na nástenke a na internetovej stránke farnosti.

Úmysly sv. omší na mesiac máj budeme v Piešťanoch zapisovať v sobotu vždy po sv. omši.

Pozývame vás na Stretnutia nad bibliou, ktoré sú pravidelne každú stredu o 19.00 hod. v Pastoračnom centre sv. Cyrila a Metoda. Sú určené pre všetkých, ktorí majú záujem hlbšie vniknúť do tajomstiev Sv. písma.

Pozývame vás na púť do Šaštína v rámci fatimskej soboty. Odchod autobusu je v sobotu 1. februára o 12.30 hod. z Krajinskej cesty a o 12.40 hod. od kostola sv. Štefana. Cena najviac 5 eur; platí sa pri nástupe v autobuse.

Aj tento rok je možné  poukázať 2% dane z príjmu občianskemu združeniu Katolícka jednota Slovenska, pobočka Piešťany, a tým podporiť našich mladých hudobníkov a spevákov. 17. február 2014 je posledný termín pre zamestnancov, aby požiadali zamestnávateľov o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň. Príslušné tlačivá budú umiestnené vzadu v kostole pri tlačovinách a bude možné si ich stiahnuť aj z webovej stránky našej farnosti.

Pozývame vás na 7. ročník plesu cirkevnej základnej školy sv. Márie Goretti v piatok 14. februára o 19.00 hod. v reštaurácii Semafor. Vstupné je 25 eur. Vstupenky si môžete zakúpiť v zborovni cirkevnej základnej školy. Podrobnejšie informácie nájdete na nástenke.

Farnosť sv. Štefana a naša farnosť organizuje ples v sobotu 1. marca v Kursalóne. Vstupné je 34 eur. Vstupenky si môžete zakúpiť na farských úradoch.

Zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary minulú nedeľu priniesla 1865 eur. Všetkým darcom Pán Boh zaplať.

8.a 9. februára budú zástupcovia Neokatechumenátnej cesty pozývať pri sv. omšiach na nové katechézy, ktoré budú v našej farnosti od 10. februára.

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Prvá sobota v mesiaci

Mariánska sobota.

Zapisovanie úmyslov svätých omší

V sobotu, 1. februára budeme zapisovať úmysly svätých omší pol hodiny pred každou svätou omšou.

 

Peter Sabol, farár