História

Ukazujem 1 - 10 z 636 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

30. nedeľa v cezročnom období 2013

Liturgický kalendár

Pondelok: liturgický sviatok Šimona a Júdu, apoštolov
Piatok: slávnosť Všetkých svätých
Sobota: spomienka na všetkých verných zosnulých
Budúca nedeľa: 31. v Období cez rok

Oznamy

V piatok máme teda cirkevne prikázaný sviatok Všetkých svätých. Sväté omše budú tak ako v nedeľu, vrátane sv. omše na Trajane o 10.30 hod.
V sobotu pri Spomienke na všetkých verných zosnulých sa modlime za tých, ktorých duše sú v očistci. Sväté omše budú tak ako v nedeľu. Pri sv. omšiach vykonáme aj zvláštnu pobožnosť za duše v očistci. V súvislosti so Spomienkou na všetkých verných zosnulých je možnosť získať plnomocné odpustky, teda odpustenie dočasných trestov za hriechy, ktoré by sme si zo spravodlivosti zaslúžili odtrpieť.

Možnosti úplných odpustkov v prospech zosnulých sú tieto:

  1. veriaci, ktorý 2.11. nábožne navštívi kostol a pomodlí sa Modlitbu Pána a urobí vyznanie viery (Verím v Boha), môže získať úplné odpustky, privlastnené iba dušiam v očistci. Okrem toho treba splniť obvyklé tri podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie, modlitba na úmysel sv. otca (stačí Otče náš, Zdravas Mária a Sláva Otcu) a treba vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu aj k všednému!
  2. veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1. do 8. novembra.

V tomto týždni máme aj 1. piatok nového mesiaca. Spovedať budeme každý deň okrem piatku, preto prosíme vás, aby ste si sv. spoveď nenechávali na piatok, lebo v piatok spovedať nebudeme, keďže máme sv. omše ako v nedeľu.

Úmysly sv. omší na mesiac február budeme zapisovať 2. novembra po sv. omšiach.

Vzadu pri východe z kostola je k dispozícii nové číslo časopisu Milujte sa. Cena je 1,35 eura alebo dobrovoľný príspevok.

K dispozícii sú podielové knihy pre členov Spolku sv. Vojtecha. Vyzdvihnúť si ich môžete na farskom úrade v úradných hodinách.

Farnosť Veľké Kostoľany pozýva všetkých ľudí dobrej vôle vo štvrtok 31. októbra o 18.00, v predvečer sviatku Všetkých svätých, do farského kostola na slávnostnú sv. omšu, ktorá začne tzv. lucernáriom - starobylým obradom, pri ktorom sa s príchodom večera a tmy zapaľujú sviece. Zapálená svieca je symbolickým vyjadrením toho, že viera nám dáva vopred okusovať radosť a svetlo nebeského Jeruzalema, ktorý je cieľom nášho putovania tu na zemi.

Spoločenstvo Exallievi a Farský úrad vo Veselom pozývajú na divadelné predstavenie o príchode solúnskych bratov na Veľkú Moravu. Koná sa v nedeľu 3.11. o 16.00 hod. v kostole vo Veselom.

Pozývame Vás na Trnavskú novénu, ktorá býva vždy v novembri. Autobus pôjde v sobotu 16.11. o 16.15 hod. z Krajinskej cesty a o 16.30 hod. od Kostola sv. Štefana. Cena je 5 eur. Prihlásiť sa môžete v sakristii.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na dokončenia Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom vopred Pán Boh zaplať!

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Zmena času

V noci zo soboty na nedeľu je zmena času z letného na zimný. Posunieme si hodiny o jednu hodinu dozadu.

Spovedanie

Je prvopiatkový týždeň, spovedáme ako obvykle – teda aj pri ranných svätých omšiach o 6.00 hod a od stredy už od 15.00 hod. V PIATOK DOPOLUDNIA NESPOVEDÁME, iba popoludní od 15.00 hod. Prosíme, aby ste si spoveď neodkladali na posledné dni pred sviatkom.

Bohoslužby na Slávnosť všetkých svätých

Budú ako v nedeľu.

Materské centrum

Pozývame aj mamičky s malými deťmi do Materského centra JPC v stredu, 30. októbra o 10.00 hod na spoločné stretnutie.  Obsahom stretnutia bude duchovná obnova a možnosť sviatosti zmierenia.

Zapisovanie úmyslov sv. omší

Na mesiac december bude v sobotu 2. novembra pol hodiny pred každou svätou omšou.

Miništranstké stretká

Miništrantské stretká vzhľadom na sviatok Všetkých svätých, v piatok 1. novembra nebudú. Ďalšie stretká budú pokračovať 8. novembra.

Modlitby za provinciála

Naďalej vás prosíme tiež o modlitby za vymenovanie nového provinciála pre Slovenskú jezuitskú provinciu podľa Ježišovho srdca, proces prípravy na jeho menovanie už prebieha.

Umenie Ducha

Pozývame do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie k meditácii v rámci ďalšieho, už 29. pokračovania projektu Umenie Ducha – Návrat súčasného umenia do chrámu. Tento raz je tu predstavené dielo s názvom Pokora od košického výtvarníka a nositeľa ceny Fra Angelica In memoriam za celoživotný prínos do kresťanského umenia a kultúry, Jána Mathého.

Peter Sabol, farár