História

Ukazujem 1 - 10 z 636 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

4. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Dnes: 4. nedeľa v Období cez rok, sviatok Obetovanie Pána
Pondelok: ľubovoľná spomienka sv. Blažeja, biskupa a mučeníka

Streda: spomienka sv. Agáty, panny a mučenice
Štvrtok: spomienka sv. Pavla Mikiho a spoločníkov, mučeníkov
Budúca nedeľa: 5. nedeľa v Období cez rok

Oznamy

Dnešný sviatok Obetovania Pána je aj dňom zasväteného života. O. Arcibiskup Orosch bude sláviť sv. omšu pre rehoľníkov v Trnavskom katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa o 11.30 hod.

Zajtra na sv. Blažeja pri všetkých sv. omšiach vykonáme požehnanie hrdla.

V sobotu 8. februára o 9.00 hod. bude stretnutie rodičov a detí pripravujúcich sa na 1. sv. prijímanie, spojené s preskúšaním vedomostí, ktoré sú k tomu potrebné. Stretnutie sa bude týkať detí zo Základnej školy na Vajanského ulici.

Na budúcu sobotu 8. februára o 11.00 hod. bude vo farskom kostole ďalšie stretnutie ôsmakov, v rámci prípravy na sviatosť birmovania.

8. a 9. februára budú zástupcovia Neokatechumenátnej cesty pozývať pri sv. omšiach na nové katechézy, ktoré budú v našej farnosti od 10. februára.

Základná cirkevná škola sv. Márie Goretti uskutoční zápis žiakov pre školský rok 2014/2015 do 1. ročníka na Vodárenskej ulici v piatok 7. februára od 13. do 18. hodiny. Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom a priniesť jeho rodný list.

Zápis do piateho ročníka bude v priebehu mesiaca február na Štefánikovej ulici. Bližšie informácie aj telefonicky (033/762 10 92) podá riaditeľ školy a zástupkyňa riaditeľa a sú aj na nástenke a na internetovej stránke farnosti.

Úmysly sv. omší na mesiac máj budeme zapisovať na Banke v utorok a v Kocuriciach vo štvrtok vždy po sv. omši.

Pozývame vás na Stretnutia nad bibliou, ktoré sú pravidelne každú stredu o 19.00 hod. v Pastoračnom centre sv. Cyrila a Metoda. Sú určené pre všetkých, ktorí majú záujem hlbšie vniknúť do tajomstiev Sv. písma.

V tomto týždni máme 1. piatok mesiaca. Spovedáme ako obvykle.

Gréckokatolícka liturgia bude vo februári 09. a 16.02. o 7.30 hod. v kúpeľnej kaplnke.

Aj tento rok je možné poukázať 2% dane z príjmu občianskemu združeniu Katolícka jednota Slovenska, pobočka Piešťany a tým podporiť našich mladých hudobníkov a spevákov. 17. február 2014 je posledný termín pre zamestnancov, aby požiadali zamestnávateľov o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň. Príslušné tlačivá budú umiestnené vzadu v kostole pri tlačovinách a bude možné si ich stiahnuť aj z webovej stránky našej farnosti.

Pozývame vás na 7. ročník plesu cirkevnej základnej školy sv. Márie Goretti v piatok 14. februára o 19.00 hod. v reštaurácii Semafor. Vstupné je 25 eur. Vstupenky si môžete zakúpiť v zborovni cirkevnej základnej školy. Podrobnejšie informácie nájdete na nástenke.

Farnosť sv. Štefana a naša farnosť organizuje ples v sobotu 1. marca v Kursalóne. Vstupné je 34 eur. Vstupenky si môžete zakúpiť na farských úradoch.

Komunita Blahoslavenstiev pozýva na duchovnú obnovu, ktorá bude v sobotu 15. februára od 14.00 hod. v našom Pastoračnom centre sv. Cyrila a Metoda. Téma: Mária, viac naša matka ako kráľovná. Podrobnejšie informácie sú na nástenke a na našej internetovej stránke.

Peter Sabol, farár