História

Ukazujem 1 - 10 z 634 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

5. pôstna nedeľa 2013

Liturgický kalendár

Utorok: slávnosť sv. Jozefa, ženícha Panny Márie
Budúca nedeľa: Kvetná nedeľa

Oznamy

Od stredy 13. marca máme nového sv. Otca. Volá sa Jorge Maria Bergoglio, je  z Argentíny a prijal meno František. Svojho úradu sa ujme slávnostnou sv. omšou v utorok 19. marca.

Od 5. pôstnej nedele sú zahalené kríže. Pripomínajú, že znak najvyššej lásky nikdy celkom nepochopíme, Ježišova láska k nám presahuje našu schopnosť chápať – ostáva pre nás vždy tajomstvom. Pobáda nás to k čo najhlbšiemu kontemplovaniu tejto lásky. Vrcholí naša duchovná príprava na slávenie Veľkej noci.

Pred Veľkou nocou budeme spovedať budúcu sobotu a nedeľu od 14.30 hod. vo farskom kostole, na Banke budúcu sobotu od 9.00 hod. do 10.00 hod., na Trajane budúcu nedeľu od 14.30 hod. do 15.30 hod., pátri jezuiti budú spovedať budúcu nedeľu od 15.00 hod. Spovedanie pred veľkonočnými sviatkami si môžete pozrieť aj na nástenke a na našej internetovej stránke.

Chorých a starých ľudí po domoch budeme spovedať v týždni v Piešťanoch po telefonickej dohode, na Banke v piatok od 9.00 hod. a v Kocuriciach vo štvrtok od 9.00 hod. Nahláste preto meno, adresu a telefónny kontakt v sakristii kostola.

Gréckokatolícka liturgia bude dnes, 17. marca o 15.30 hod. tu vo farskom kostole.

V pondelok 25. marca si pripomíname deň počatého života. Biele stužky si budeme pripínať už v piatok 22.3. pred a po sv. omši o 18.00 hod. vo farskom kostole a v nedeľu pred a po sv. omši o 10.30 hod. rovnako vo farskom kostole.

Farníci z Boroviec vytvorili pri príležitosti 25. výročia mučeníckej smrti kňaza Štefana Poláka DVD o jeho kňazskom živote a násilnej smrti. Kto má záujem o toto DVD, môže si ho objednať v sakristii kostola alebo na fare. Cena je 10 eur. Táto suma bude použitá na stavbu novej fary v Borovciach.

Pozývame vás na púť do Ríma v dňoch od 28. apríla do 4. mája. Cena je 259 eur. Prihlásiť sa môžte v sakristii alebo na fare. Podrobnosti sú na nástenke.

Dnes je pri sv. omšiach zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom vopred Pán Boh zaplať!

Peter Sabol, farár