História

Ukazujem 1 - 10 z 634 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

7. veľkonočná nedeľa 2013

Liturgický kalendár

Utorok: liturgický sviatok sv. Mateja, apoštola
Štvrtok: spomienka sv. Jána Nepomuckého, kňaza a mučeníka
Budúca nedeľa: Nedeľa Zoslania Ducha Svätého, Turíce

Oznamy

Od piatku 10. mája je v rámci májových pobožností pred večernými sv. omšami novéna k Duchu Svätému ako príprava na slávnosť Zoslania Ducha Svätého, ktorá bude budúcu nedeľu 19. mája.

Budúcou nedeľou Zoslania Ducha Svätého končí liturgické Veľkonočné obdobie a pokračuje obdobie Cez rok, 7. týždeň.

Tento týždeň v stredu, v piatok a v sobotu sú letné kántrové dni. Ich obsahom sú modlitby za jednotu kresťanov a za duchovné povolania. Záväzný je iba jeden deň.

Diakonia Broumov v spolupráci s Mestom Piešťany organizuje zbierku pod názvom "Nepotrebné veci núdznym ľuďom!". Uskutoční sa v dňoch 23. až 25. mája v dennom centre "Svornosť" na Vážskej 4 v Piešťanoch. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Pozývame Vás na Deviatu rozhlasovú púť do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove, ktorá sa uskutoční 18. mája 2013. Odchod autobusu z parkoviska pri reštaurácii Perla je 17. mája o 23.00 hod. Cena je 20 eur. Prihlásiť sa môžete v sakristii farského kostola. Bližšie informácie o programe púte sú na nástenke.

Pozývame vás na mini výstavu výtvarných prác, ktorú sme pripravili v spolupráci s duchovnou službou vo väzniciach. Práce zhotovili odsúdení vo výkone trestu. Výstava je nepredajná a je v Pastoračnom centre sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch na 1. poschodí, prístupná vždy po sv. omši. Vstup je voľný, ale ak chcete môžete prispieť dobrovoľným príspevkom na podporu pastoračnej činnosti vo väzniciach.

Dnes je zbierka na katolícke masmédiá. Všetkým darcom Pán Boh zaplať!

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Faustínum

Túto nedeľu, 12. mája bude  v našej kaplnke Sedembolestnej o 15.00 hod. stretnutie členov a sympatizantov hnutia Faustínum.

Ponuka duchovných cvičení

Na záver duchovnej obnovy v Roku viery pozývame veriacich na duchovné cvičenia v tichu nášho exercičného domu. V termínoch od 16. – 19. mája na tému „S Máriou očakávať Ducha Svätého“ a od 23. - 26. mája s témou „Eucharistia, spoveď, rodina“.

Noc kostolov

Aj tento rok sa zapájame do aktivity Noc kostolov, ktorá bude v piatok 24. mája. Predbežný program vyvesíme na nástenke. Chceme prezentovať pásmo o viere, a svedectvo o našich dvoch nedávno zomrelých pátroch vo forme krátkych medailónov: Kadleca a Takáča.

Peter Sabol, farár