História

Ukazujem 1 - 10 z 634 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

2. veľkonočná nedeľa 2014

Liturgický kalendár

Utorok: liturgický sviatok sv. Kataríny Sienskej, panny a učiteľky Cirkvi, patrónky Európy
Piatok: spomienka sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi
Sobota: liturgický sviatok sv. Filipa a Jakuba, apoštolov
Budúca nedeľa: 3. veľkonočná nedeľa

Oznamy

Farnosť sv. Cyrila a Metoda Piešťany a Zbor Dona Bosca Vás pozývajú na oslavu Božieho milosrdenstva v nedeľu 27.4.2014. Program: 14.30 hod. procesia od  kúpeľnej kaplnky cez centrum Piešťan, 15.00 hod. kostol sv. Cyrila a Metoda - modlitby a benefičný koncert zboru Dona Bosca na podporu a dokončenie projektu „Dom pokoja“ v Lúke pri Piešťanoch. V prípade nepriaznivého počasia začneme o 15.00 hod. v kostole Cyrila a Metoda.

V tomto týždni máme 1. piatok nového mesiaca. Spovedáme ako obvykle.

Začíname mesiac máj, ktorý je zasvätený Panne Márii. Litánie k Panne Márii s kňazom sa vo farskom kostole budeme modliť vždy 10 minút pred večernou sv. omšou.

Úmysly sv. omší na mesiac august budeme zapisovať v Piešťanoch a v Kocuriciach vo štvrtok, na Banke v piatok, vždy po sv. omši.

V sobotu 3. mája bude v našej farnosti slávnosť 1. sv. prijímania. Sv. omša začne o 11.00 hod. Spoločná sv. spoveď bude vo štvrtok 1. mája o 16.00 hod.

Pozývame vás na púť do Šaštína, v rámci fatimskej soboty. Cena je päť eur. Odchod autobusu je o 13.00 hod. od kostola sv. Cyrila a Metoda z Krajinskej cesty a o 13.10 hod. od kostola sv. Štefana. Zmena je v tom, že sa treba vopred nahlásiť v sakristii kostola alebo v kancelárii farského úradu.

Spoločenstvo Eucharistický plameň pozýva na modlitbu v piatok do kúpeľnej kaplnky o 19.00 hod.

Farnosť Vrbové v spolupráci s neziskovou organizáciou Voľnočasové centrum Vrbové organizujú benefičný koncert na podporu dostavby voľno časového centra. Koncert sa uskutoční v nedeľu 4. mája o 18.30 hod. v kostole sv. Gorazda vo Vrbovom a vystúpia na ňom sólista SND Martin Babjak a kontrabasové kvarteto BASS BAND. Vstupné je dobrovoľné.

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Dnes je Nedeľa Božieho milosrdenstva

Túto slávnosť zaviedol práve dnes svätorečený pápež Ján Pavol II., ako logické vyvrcholenie oslavy Zmŕtvychvstania Pána, víťaza nad diablom a hriechom. Práve preto, že je Deň Božieho milosrdenstva, je možné získať úplné odpustky. Podmienkou je uctenie si verejne vystaveného obrazu Božieho milosrdenstva (v kostole alebo kaplnke), nábožný vzdych ku Božiemu milosrdenstvu (napr. Milosrdný Ježišu, dôverujem v teba) a splnenie obvyklých podmienok (spoveď, sväté prijímanie, modlitba na úmysel Sv. otca).

Dnes je aj svätorečenie usmievavého pápeža Jána XXIII., ktorý rozbehol II. Vatikánsky koncil a veľmi sa zaslúžil o pokoj vo svete a o zažehnanie III. svetovej vojny, ktorá počas jeho pontifikátu hrozila.

Štvrtok

Je deň pracovného voľna, vo svete sa slávi Sviatok pracujúcich, v Cirkvi si ho pripomíname spomienkou sv. Jozefa, robotníka. Prácu posvätil svojou dlhoročnou prácou v Jozefovej dielni aj sám Ježiš. Keďže je 1. deň mesiaca máj, budeme aj zapisovať úmysly svätých omší na mesiac jún - pol hodiny pred každou svätou omšou.

Adorácia

Ako každý prvý štvrtok, pri večernej adorácii budeme prosiť o dar duchovných povolaní.

Prvý piatok

Keďže je prvopiatkový týždeň, spovedáme aj pri ranných sv. omšiach o 6.00 a od stredy aj popoludní od 15.00hod.

Nová kniha

Vo vydavateľstve Dobrá kniha vyšla veľmi aktuálna kniha Svätý Ján XXIII. – pápež pokoja a lásky. Autorom je súčasník svätého pápeža, nitriansky kanonik Eugen Filkorn.

Benefičný koncert

Centrum pomoci pre rodinu v Trnave vás pozýva na benefičný koncert „projekt ZBORY“, ktorý sa uskutoční 18. mája 2014 o 16.00 h. a 18.30 h. v dome kultúry v Trnave. Lístky je možné zakúpiť v Centre pomoci pre rodinu. Výťažok bude venovaný na podporu pastorácie rodín. Bližšie informácie na plagátoch.

Peter Sabol, farár