História

Pravidelná piatková modlitba sv. ruženca

ZMENA - od 15.9.2023 bude bývať modlitba sv. ruženca len do 22:00 hod.!!! 

1. pôstna nedeľa "C" 2022

Liturgický kalendár Nedeľa :2. pôstna nedeľa v roku „C“ Oznamy Dnes je zbierka...

8. nedeľa v cezročnom období "C" 2022

Liturgický kalendár Streda : Popolcová streda, deň pokánia v celej Cirkvi Nedeľa...
Nové opatrenia pre bohoslužby od pondelka 14. marca 2022

Nové opatrenia pre bohoslužby od pondelka 14. marca 2022

Pandemické opatrenia platné pre bohoslužby  od pondelka 14. marca 2022. ...

Vysielané sv. omše

https://www.youtube.com/channel/UCupcxYdFVu_DPFhST11oHnA Nedeľa 10:30 hod. (od 23.1.2022)

Trnavská novéna 2021

V dňoch 12. 11. - 21. 11. 2021 sa v uskutoční Trnavská novéna.
Prvé sväté prijímania 2021

Prvé sväté prijímania 2021

Tento rok sa v našej farnosti uskutočnili prvé sväté prijímania v dátumoch 29.5., 5.6. a...
Ukazujem 1 - 10 z 187 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 19

Správy (Správy)

« Späť

Európska iniciatíva občanov "Jeden z nás"

Slovensko ako súčasť Európskej únie ťaží z tohto spojenia krajín mnoho dobrého, ale zároveň je vystavené negatívnym vplyvom, ktoré sú s členstvom v EÚ spojené. Jedným z nich je aj skutočnosť, že každý daňový poplatník Slovenska sa spolupodieľa prostredníctvom grantového systému Európskej únie na financovaní výskumu na embryách a na zahraničnej pomoci EÚ rozvojovým krajinám, ktorej súčasťou sú priama či nepriama podpora umelých potratov.

Preto skupina občanov pod patronátom viacerých lídrov z Európskeho parlamentu, medzi ktorými nechýbajú slovenskí europoslanci Anna Záborská a Miroslav Mikolášik, pripravila Európsku iniciatívu občanov Jeden z nás.

Snahou tejto iniciatívy je skoncovať s financovaním aktivít zo zdrojov EÚ, pri ktorých sa predpokladá ničenie ľudských embryí, najmä v oblasti výskumu, rozvojovej pomoci a verejného zdravia. Iniciatívu je možné podporiť fyzickým podpisom aj elektronicky cez internet. Viac na www.oneofus.eu a www.forumzivota.sk.

Pre úspech iniciatívy je nevyhnutné, aby bolo vyzbieraných aspoň jeden milión podpisov občanov Európskej únie. Slovensko ako krajina s pomerne silným pro-life cítením by mohla významným počtom podpisom pomôcť k úspechu tejto bezprecedentnej európskej iniciatíve a pomôcť tak k zamedzeniu financovania aktivít, ktoré sú hrubo neetické a na území Slovenska dokonca trestné.

V prílohe posielam návrh informácie pre kňazov a podpisový hárok.

Ďakujem.

S úctou

Marek Michalčík
Koordinátor sekcie kultúry života
Kanet, n. o.

 

FORMULÁR VYHLÁSENIA O PODPORE PRE EURÓPSKU INICIATÍVU OBČANOV "JEDEN Z NÁS":

  1. Všetci signatári na tomto formulári sú osoby s trvalým pobytom v členskom štáte alebo občania členského štátu: SLOVENSKO
  2. Registračné číslo pridelené Európskou komisiou: ECI(2012)000005
  3. Dátum registrácie: 11/05/2012
  4. Webová adresa navrhovanej iniciatívy občanov v registri Európskej komisie: http://ec.europa.eu/citizensinitiative/public/initiatives/ongoing/details/2012/000005
  5. Názov navrhovanej iniciatívy občanov: Jeden z nás
  6. Predmet iniciatívy: Právna ochrana dôstojnosti, práva na život a integritu každej ľudskej bytosti od počatia, v oblastiach, v ktorých má takáto ochrana osobitnú dôležitosť.
  7. Hlavné ciele: ľudské embryo si z hľadiska svojej dôstojnosti a integrity zaslúži rešpekt. Toto je uvedené v rozsudku ESD (európskeho súdneho dvora) vo veci Brüstle, ktorý definuje ľudské embryo ako začiatok vývoja ľudskej bytosti.
    Aby sa zabezpečil súlad v oblastiach kompetencie EÚ, kde je v stávke život ľudského embrya, mala by EÚ zaviesť zákaz a skoncovať s financovaním aktivít, pri ktorých sa predpokladá ničenie ľudských embryí, najmä v oblasti výskumu, rozvojovej pomoci a verejného zdravia.
  8. Mená organizátorov: JOSEPHINE QUINTAVALLE, FILIPPO VARI, PATRICK GREGOR PUPPINCK, JAKUB BALTROSZEWICZ, MANFRED LIEBNER, EDITH FRIVALDSZKY, ALICIA LATORRE
  9. Mená a e-mailové adresy kontaktných osôb: PATRICK GREGOR PUPPINCK (g.puppinck@gmail.com), FILIPPO VARI (filippo.vari@gmail.com)
  10. Webová stránka navrhovanej iniciatívy občanov (ak existuje): www.oneofus.eu

 

Celoeurópska iniciatíva „Jeden z nás“

Prosba o podporu  a umožnenie zberu podpisov vo farnostiach

Ide o prvú európsku iniciatívu občanov zameranú na ochranu ľudského života a ľudskej dôstojnosti. Iniciatívu je možné podporiť fyzickým podpisom aj elektronicky.  

O iniciatíve

Snahou iniciatívy je skoncovať s financovaním aktivít, pri ktorých sa predpokladá ničenie ľudských embryí, najmä v oblasti výskumu, rozvojovej pomoci a verejného zdravia.

Medzi najdôležitejšie požiadavky iniciatívy patrí:

  • aby žiadne rozpočtové prostriedky EÚ nemohli byť použité na financovanie činností, ktoré ničia ľudské embryá alebo ktoré predpokladajú ich zničenie;
  • aby z prostriedkov EÚ nemohla byť financovaná výskumná činnosť zameraná na klonovanie ľudí, ani výskumné činnosti určené na vytváranie ľudských embryí výlučne na výskum kmeňových buniek alebo pre doplňovanie kmeňových buniek;
  • aby rozvojová pomoc zo strany EÚ nemohla byť použitá na financovanie potratov, a to priamo alebo nepriamo, prostredníctvom financovania organizácií, ktoré vykonávajú alebo podporujú potraty.

Pre úspech iniciatívy je potrebné, aby ju podporil aspoň jeden milión občanov EÚ z aspoň siedmich krajín únie. Iniciatívu už podpisujú občania z 18 krajín EÚ. Na Slovensku zbierajú podporu pod iniciatívu od konca roka 2012 občianske združenia Fórum života a Donum vitae. Iniciatívu je možné podporiť fyzickým podpisom aj elektronicky cez internet. 

Podmienky

Signatári musia byť dospelí (18+), slovenskí štátni príslušníci alebo osoby s trvalým pobytom na Slovensku. Iniciatívu môže každý podporiť iba raz.

Podpora iniciatívy

Postup podpory iniciatívy cez internet nájdete v článku na stránke www.forumzivota.sk keď kliknete na baner Jeden z nás vpravo.

Iniciatívu môžete podporiť fyzickým podpisom na hárkoch vyplnením všetkých polí vo formulári. Vyplnené a podpísané hárky treba zaslať vždy na konci mesiaca na adresu Fóra života. Hárok na stiahnutie je tiež dostupný na stránke www.forumzivota.sk.

Pomôcť môžete najmä informovaním veriacich o tejto iniciatíve a umožnením zberu podpisov v rámci priestorov kostolov, pastoračných centier a pod.

Ďakujeme.

 

Zber podpisov pod iniciatívu Jeden z nás je tiež súčasťou tohtoročnej kampane Fóra života ku Dňu počatého dieťaťa. Viac na www.25marec.sk.

 

Kontakty:

Fórum života, Heydukova 14, 811 08 Bratislava, 0903 533 946, kancelaria@forumzivota.sk.

www.oneofus.eu
www.forumzivota.sk

www.25marec.sk